Aizputes novada domi varētu vadīt domes priekšsēdētāja vietnieks Juris Grasmanis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizputes novada domes priekšsēdētāja amatu, visticamāk, varētu iegūt līdzšinējais domes priekšsēdētāja vietnieks Juris Grasmanis, kura pārstāvētais nacionālās apvienības «Visu Latvijai» - «Tēvzemei un Brīvībai/LNNK» saraksts pārliecinoši uzvarējis vēlēšanās, iegūstot deviņas no 15 deputātu vietām novada domē.

Līdzšinējais Aizputes novada domes priekšsēdētājs Aivars Šilis (ZZS) šajās vēlēšanās nekandidēja. Jaunajā domē deviņus mandātus ieguvis nacionālās apvienības saraksts ar Grasmani priekšgalā, bet Latvijas Zemnieku savienība saņēmusi divus mandātus. Četras deputātu vietas ieguvuši jaunpienācēji - saraksts «Progresīvie».

«Aizputē atšķirībā no atsevišķām lielajām pilsētām deputāti nekad nav dalījušies pozīcijā un opozīcijā. Lielu domstarpību nav bijis - protams, ir dažādi viedokļi, bet līdz šim visiem ir izdevies apsēsties pie viena galda un strādāt konstruktīvi. Es ceru, ka arī turpmāk spēsim veiksmīgi strādāt visi kopā,» sacīja Grasmanis.

«Šogad jāpabeidz darbi, ko paredzējām, kopā ar domes priekšsēdētāju plānojot pašvaldības budžetu,» sacīja Grasmanis. Strādājot pie nākamā gada budžeta, protams, tikšot ņemts vērā domes jaunpienācēju programmā ierakstītie mērķi. «No saraksta «Progesīvie» ir ievēlēti aktīvi jaunieši, kuriem ir savas idejas. «Progresīvie» norāda, ka pašvaldībai jāuzlabo komunikācijas spējas - ceram, ka arī viņi rādīs piemēru,» piebilda Grasmanis.

Kā ziņots, pašvaldību vēlēšanās Aizputes novadā pārliecinoši uzvarējis «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai/LNNK» saraksts, kas ieguvis guva 1844 jeb 55% balsu. Savukārt pašreizējais pašvaldības mērs Aivars Šilis no Zaļo un zemnieku savienības vēlēšanas nekandidēja. Savienību veidojošā partija Latvijas Zemnieku savienība vēlēšanās guva 522 jeb 15,57% balsu.

Latvijas Zemnieku savienību apsteigusi arī partija «Progresīvie», gūstot 916 jeb 27,32% balsu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu