LVSADA aicina LBAS atsaukt atbalstu nodokļu reformai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) vērsusies pie Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētāja Egila Baldzēna ar aicinājumu atsaukt atbalstu Finanšu ministrijas (FM) izstrādātajam nodokļu reformas projektam.

Kā aģentūru LETA informēja LVSADA pārstāve Inga Rudzīte, aicinājums pamatots ar to, ka LBAS valdes lēmums paredz FM izstrādāto nodokļu politikas reformas projektu atbalstīt ar nosacījumu, ja projektā tiek paredzēts valsts finansējums veselības aprūpei, kas nodrošina tādu finansējuma pieaugumu, ka 2020.gadā valsts budžeta finansējums veselības aprūpei ir vismaz 4% no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Tāpat aicinājums saistīts ar to, ka Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) lēmums paredz nodokļu politikas reformu atbalstīt ar nosacījumu, ja līdz 1.jūnijam projektā tiek paredzēts valsts finansējums veselības aprūpei, kas nodrošina tādu finansējuma pieaugumu, ka 2020.gadā valsts budžeta finansējums veselības aprūpei ir vismaz 4% no IKP.

«Diemžēl Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) 3.maijā doto solījumu nav izpildījis,» norāda LVSADA priekšsēdētājs Valdis Keris.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu