Ventspilī būs jaunas izglītības un izklaides iespējas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ventspilī jau tuvākajā laikā taps atraktīvs Zinātnes un inovāciju centrs, kas radīs jaunas izglītības, kultūras un izklaides iespējas, vienlaicīgi attīstot arī uzņēmējdarbību.

Zinātnes un inovāciju centra vajadzībām tiks uzbūvēta plaša, arhitektoniski mūsdienīga ēka ar platību 6,5 tūkstoši kvadrātmetru. Tā atradīsies Rūpniecības ielā 2,pļavā netālu no DUS «Statoil».

Foto: Publicitātes foto

Ventspils ir iecienīts tūristu galamērķis – pievilcīga atpūtas un brīvā laika pavadīšanas vieta.Lai tūrisma nozare turpinātu attīstīties, aktuāls jautājums ir tūrisma pakalpojumu piedāvājuma paplašināšana ārpus vasaras sezonas, piedāvājot ar interešu izglītību un kultūru saistītus pakalpojumus. Topošais Zinātnes centrs šo nišu veiksmīgi aizpildīs.

Zinātnes centra ekspozīcijas daļas aizņems 3,5 tūkstošus kvadrātmetru lielu platību. Centra telpās tiks izvietoti 93 interaktīvi eksponāti. Īstenojot galerijas pēc individualitātes pieejas, eksponāti būs sadalīti tematiskajos virzienos – sports un aktīvā atpūta; sociālās prasmes bērniem; viedās tehnoloģijas; fizika un matemātika; ģeogrāfija un pasaule; cilvēks un sevis uztvere.

Lai izvēlētos visinteresantākos eksponātus, pašvaldības speciālisti četrus gadus veikuši milzīgu izpētes darbu un uzkrājuši pieredzi pasaules TOP zinātnes centros ASV, Japānā, kā arī Vācijā un citviet Eiropā. Katra interaktīvā eksponāta cena ir salīdzinoši augsta, tādēļ rūpīgi jāizvēlas paši labākie. Garākās rindas pie eksponātiem liecina, ka tie apmeklētājiem ir saistoši un atraktīvi – tas arī bija viens no izvēles kritērijiem. Ventspils centram eksponāti izvēlēti, lai tie bērniem jau no mazotnes radītu interesi par dabas zinātnēm un viņiem būtu lielāka izpratne par fiziku, procesiem dabā un dažādām dabas parādībām. Visi eksponāti būs gan izglītojoši, gan aizraujoši, interaktīvi un izklaidējoši ar zinātnisku pieeju.

Foto: Publicitātes foto

Lai radītu papildus daudzveidību, telpās tiks izvietotas arī ceļojošās izstādes. Jaunais Zinātnes centrs ne vien ieinteresēs jauniešus mācīties inženierzinātnes, bet arī piesaistīs daudz tūristus, uzņēmējus, skolēnus, jauniešus un ģimenes.

Foto: Publicitātes foto

Tikmēr Inovāciju centra kopējā platība būs nepilni divi tūkstoši kvadrātmetru, ēkā paredzot atsevišķu ieeju.Ņemot vērā pēdējo gadu attīstības tendences pilsētas un valsts ekonomikā un globālās attīstības tendences,Inovāciju centrā paredzēts izveidot biznesa inkubatoru (biroja telpas), biznesa akseleratora programmu (atvērta tipa biroji) un nomas telpas, kas būs universālas biroja telpas. Tiks veikti mūsdienīgi telpu risinājumi, birojus nodalot ar modulārām sienām. Liela daļa no centra telpām tiks nodota komersantu rīcībā uzņēmējdarbības īstenošanai. Tie pamatā būs informācijas tehnoloģiju jomā strādājošie uzņēmēji. Tāpat telpas tiks atvēlētas kafejnīcai ar panorāmas skatu uz Ventu un citiem pakalpojumiem, ko uzņēmēji piedāvās centra apmeklētājiem. Kopumā centrā plānots radīt ap 120 jaunu darba vietu, kas ieviesīs jaunas izmaiņas Ventspils darba tirgū.

Vērienīgā projekta īstenošanai plānots piesaistīt Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu. Ēkas būvniecību plānots uzsākt jau nākamgad.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu