Nīderlande brīdinājusi savus pilsoņus Turcijā «būt modriem»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nīderlande pirmdien brīdinājusi savus pilsoņus būt uzmanīgiem, uzturoties Turcijā.

«Kopš 11.marta starp Turciju un Nīderlandi pastāv diplomātiskā spriedze. Esiet modri visā Turcijā un izvairieties no sanākšanām un pārpildītām vietām,» teikts Nīderlandes Ārlietu ministrijas izplatītajā paziņojumā.

Jau vēstīts, ka Turcijas ģimeņu lietu ministre Fatma Betila Sajana Kaja sestdien netika ielaista Turcijas konsulātā Roterdamā, un pēc vairākas stundas ilgām sarunām viņa tika izraidīta no Nīderlandes un eskortēta atpakaļ uz Vācijas robežu.

Sākotnēji bija plānots, ka kampaņas mītiņā pie Turcijas konsulāta Roterdamā sestdien uzstāsies Turcijas ārlietu ministrs Mevlits Čavušolu, bet Nīderlandes valdība anulēja nolaišanās atļauju viņa lidmašīnai, norādot uz «apdraudējumu sabiedriskajai kārtībai un drošībai».

Protestējot pret Nīderlandes lēmumu, naktī uz svētdienu Roterdamā notika plaši protesti, kuros piedalījās galvenokārt turku izcelsmes iedzīvotāji. Lai savaldītu protestētājus, policija izmantoja spēku.

Turcija solīja nepalikt atbildi parādā, un prezidents Redžeps Tajips Erdogans nosauca nīderlandiešus par «fašistiem, nacistu pēctečiem, kas neko nesaprot no politikas vai starptautiskās diplomātijas».

Turcijas Ārlietu ministrija pirmdien izsauca Nīderlandes vēstniecības vadītāju, lai izteiktu viņam oficiālu protestu.

Tikmēr Nīderlandes Ārlietu ministrija paziņoja, ka Nīderlandes pilsoņiem pastāv drošības riski, apmeklējot Turciju.

Ministrija aicināja visus pilsoņus pirms došanās uz Turciju, reģistrēties ministrijā.

«Visā valstī pastāv augsts teroristu uzbrukumu risks,» paziņoja ministrija, sevišķi aicinot izvairīties no došanās uz Turcijas pierobežu ar Sīriju un Irāku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu