Konkurences padomei, visticamāk, būtu jāvērtē MTG biznesa pārdošana Baltijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Konkurences padomei (KP), iespējams, būs jāvērtē Zviedrijas mediju koncerna «Modern Times Group» (MTG) biznesa pārdošana Baltijā.

KP pārstāve Paula Vilsone aģentūru LETA informēja, ka KP gan neviens līdz šim nav vērsies ar iesniegumu par apvienošanās darījumu. Padome MTG biznesa darījumu vērtēs tad, ja saņems šādu ziņojumu. «Ja MTG biznesu Baltijā pārņems uzņēmums, kurš gūst ienākumus Latvijā, tam noteikti būs jāsniedz KP apvienošanās ziņojums. Šādā gadījumā visiem publiski būs pieejama informācija, ka esam saņēmuši iesniegumu un sākam to vērtēt. Ja komersantam nav saimnieciskās darbības Latvijā, tad par darījumu nav jāziņo,» skaidroja Vilsone. KP apvienošanās ziņojums būs jāizvērtē 3-4 mēnešu laikā

Viņa skaidroja, ka komersantiem, kuri Latvijā negūst ienākumus un nenodarbojas ar saimniecisko darbību, nav jāziņo par šāda veida darījumiem. Tirgus struktūra tādējādi netiek ietekmēta, mainās tikai īpašnieks, piebilda Vilsone.

Jau vēstīts, ka MTG tuvākajā laikā varētu pabeigt sarunas par biznesa pārdošanu Baltijas valstīs un saskaņā ar ziņu aģentūras BNS rīcībā esošo informāciju viens no reālākajām pircējiem ir «Bite Group» īpašnieks - ASV privātā kapitāla investīciju fonds «Providence Equity Partners».

Par to, ka darījums tuvojas nobeigumam, liek domāt Lietuvas centrālā vērtspapīru depozitārija informācija - reģistrētas kompāniju TV3 un «Tele-3 radijas» akciju emisijas. Atbilstoši uzņēmuma akciju pārvešanas kārtībai, kas ir spēkā kopš 2015.gada, lieli darījumi ar slēgto akciju sabiedrību akcijām ir jāreģistrē pie notāriem vai vērtspapīru kontu pārvaldītājiem, kuri tad reģistrē akciju laidienu centrālajā vērtspapīru depozitārijā.

Saskaņā ar portāla «Tmtfinance.com», kas raksta par telekomunikāciju, mediju un tehnoloģiju uzņēmumu apvienošanās un pirkšanas darījumiem, ziņām par darījumu interesi izrādījuši arī ASV televīzijas un interneta satura veidotāja «Scripps Networks Interactive» un vēl dažas ASV kompānijas, taču konkrētus priekšlikumus tās nav iesniegušas.

Savukārt aģentūras BNS rīcībā ir ziņas, ka par šādu darījumu interesējusies arī viena no lielākajām Ziemeļvalstu un Baltijas valstu telekomunikāciju kompānijām «Telia Company».

MTG, kas kopš 1998.gada darbojas Latvijā, pieder telekanāli TV3, TV3+, TV6, LNT, «Kanāls 2» un radiostacija «Star FM», kā arī interneta portāli «Tvplay» un «Skaties». MTG Igaunijā pieder televīzijas kompānija «Viasat Eesti», televīzijas kanāli TV3, TV6 un TV3+. Savukārt Lietuvā MTG pieder televīzijas kanāli TV3, TV3+, TV6 un «Viasat Sport Baltic».

«Providence Equity Partners» Baltijas valstīs pārvalda mobilo telekomunikāciju uzņēmumu grupu «Bite Group».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu