«Latvijas maiznieks» plāno ieguldīt € 1,5 miljonus ražošanas ēkas paplašināšanā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Daugavpils uzņēmums AS «Latvijas maiznieks» plāno ieguldīt 1,5 miljonus eiro ražošanas ēkas paplašināšanā, pastāstīja kompānijas valdes loceklis un pārdošanas un mārketinga nodaļas vadītājs Māris Daude.

Daude norādīja, ka kopējais projekta īstenošanā plānotais investīciju apmērs ir lielāks par 1,5 miljoniem eiro, jo šī summa paredzēta konkrēti ražotnes būvniecībai. Papildu investīcijas iecerēts ieguldīt jaunas ražošanas līnijas iegādē, ko plānots izvietot paplašinātajā ražošanas ēkā, jo «Latvijas maiznieks» plāno sākt ražot jauna veida maizi. Viens no jaunajiem produktiem būs, piemēram, ciabata. Kopējo investīciju apmēru viņš nenosauca.

Daude sacīja, ka investīciju projektu plānots īstenot līdz 2018.gada 31.maijam un tā realizēšanai iecerēts piesaistīt arī uz Eiropas Savienības (ES) līdzfinansējumu. Lai arī ražotnes paplašināšana un jaunas ražošanas līnijas uzstādīšana ir lielākais investīciju projekts, ko «Latvijas maiznieks» tuvākajā laikā plāno īstenot, uzņēmums nemitīgi turpina investēt jaunos produktos, tehnoloģijās un tirgu izpētē. Arī 2017.gadā kompānija plāno attīstīt eksporta tirgus un piedāvāt eksportam jaunos produktus maizes, kūku un citu konditorejas produktu segmentos.

«Latvijas maiznieka» Finanšu direktors Pāvels Meņšikovs sacīja, ka nevar nosaukt kopējo ražošanas ēkas paplašināšanā un ražošanas līnijas iegādē plānoto investīciju apmēru, jo tas vēl var mainīties - precīzas aplēses būs zināmas vēlāk.

Informācija iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā liecina, ka «Latvijas maiznieks» ražošanas ēku plāno paplašināt Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) Lauku attīstības programmas (LAP) 2014-2020.gadam pasākuma «Investīcijas materiālajos aktīvos» apakšpasākuma «Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē».

LETA pirms gada jau vēstīja, ka «Latvijas maiznieks» iekārtos jaunu ražošanas līniju maizes šķirnes ciabatas, kā arī dažāda veida baltmaizes ražošanai, investējot kopumā 2 980 000 eiro.

Jau ziņots, ka «Latvijas maiznieks» 2015.gadā strādāja ar 23,94 miljonu eiro apgrozījumu un 543 650 eiro peļņu.

«Latvijas maiznieks» ražo dažādu veidu maizi, kā arī konditorejas izstrādājumus. Zināmākie zīmoli ir maizes sērija «Zeltene», «Vita», «Līgatnes», «Sabiles», «Zemnieku» maize, «Galda baltmaize». «Latvijas maiznieks» reģistrēts 2004.gadā Daugavpilī. Uzņēmums kopš 2010.gada pieder Igaunijas maizes un konditorijas ražotājam «Eesti Pagar».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu