Prese: ASV viceprezidents Maiks Penss gubernatora amatā lietojis privātu e-pastu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JOHN MINCHILLO / TT NYHETSBYRÅN

ASV viceprezidents Maiks Penss, būdams Indiānas štata gubernatora amatā, mēdza lietot privātu elektroniskā pasta kontu darba vajadzībām, tostarp konfidenciālos jautājumos, ceturtdien ziņoja laikraksts «Indianapolis Star».

Laikraksts arī atzīmēja, ka Pensa personīgajā AOL e-pasta kontā pērn bija ielauzušies hakeri.

«Indianapolis Star» ieguva Pensa e-pasta vēstules, iesniedzot pieprasījumu pēc publiski pieejamas informācijas.

Penss izmantoja šo e-pasta kontu saziņā ar galvenajiem padomniekiem, lai apspriestu tādus jautājumus kā štata atbilde uz globāliem teroraktiem un vairāku vīriešu aizturēšana par apsūdzībām, kas saistītas ar terorismu, ziņoja laikraksts.

Šī laikraksta ziņa atgādina par skandālu, kurā bija iesaistīta Demokrātu partijas prezidenta kandidāte Hilarija Klintone. Viņas vēlēšanu kampaņai ievērojami kaitēja ziņas, ka viņa valsts sekretāra amatā lietojusi privātu e-pasta serveri un kontu.

Penss, kurš bija Indiānas gubernators no 2013.gada līdz šā gada janvārim, bija agresīvi uzbrucis Klintonei šajā jautājumā.

Laikraksta citēts Pensa biroja paziņojums apstiprināja, ka viņam kā gubernatoram bija gan personīgais e-pasta konts, gan štata e-pasta konts. Paziņojumā teikts, ka viņš «pilnībā ievērojis Indiānas likumus par e-pasta lietošanu un saglabāšanu».

Laikraksts ziņoja, ka pērn kāds skemeris ielauzies Pensa personīgajā e-pasta kontā un nosūtījis viņa kontaktiem vēstules ar apgalvojumu, ka viņš esot iestrēdzis Filipīnās kopā ar sievu, un lūgumu pārskaitīt viņam naudu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu