Sāks Rīgas cirka fasādes nostiprināšanas priekšdarbus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pabeigta Rīgas cirka ēkas fasādes nostiprināšanas tehniskā projekta izstrāde, līdz ar to mēneša laikā plānots sagatavoties ēkas Merķeļa ielā 4 fasādes konservācijai, informēja Kultūras ministrijas (KM) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Viņa norādīja, ka par veicamajām darbībām un to izpildes termiņiem vakar, 21.februārī, sanāksmē vienojās KM, Būvniecības valsts kontroles biroja, cirka ēkas fasādes tehniskās izpētes veicēja SIA «CMB», SIA «ADZ birojs» un SIA «Velve» pārstāvji.

Fasādes konservācijas izmaksas tiks segtas no KM līdzekļiem.

Jau ziņots, ka 2016.gadā tika veikta Rīgas cirka ēkas tehniskā ekspertīze. Pēc ēkas tehniskās izpētes veikšanas tika secināts, ka tā ir apmierinošā tehniskā stāvoklī un nolietojums ir ap 39%. Pēc KM valsts sekretāra vietnieces Daces Vilsones teiktā, tad, kad būs nofiksēta cirka fasāde, varētu tikt veikta renovācija «saprātīgā ātrumā».

Vilsone iepriekš skaidroja, ka «saprātīgi» ēkas renovācijas darbi varētu notikt vien pēc cirka fasādes nostiprināšanas, taču pagaidām vēl nevar prognozēt, cik ātri varētu izdoties renovēt Rīgas cirka ēku.

Kā iepriekš paudusi KM, Rīgas cirka turpmākai darbībai nepieciešamas pārmaiņas - tam jākļūst par daudzfunkcionālu un laikmetīgu cirka mākslas, mūzikas, dejas un citu starpdisciplināru pasākumu norises vietu.

Jau ziņots, ka ar Rīgas cirka ēkas pārbūvi un cirka māksliniecisko darbību saistīto pārmaiņu vadība tiks uzticēta jaunajam VSIA «Rīgas cirks» valdes loceklim. Uz šo amatu tika saņemti seši pieteikumi, kas patlaban tiek izvērtēti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu