Igaunija atļauj «Nordica» 49% meitasuzņēmuma nodot Polijas LOT

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees/LETA

Igaunijas nacionālā lidsabiedrība «Nordic Aviation Group», kas strādā ar zīmolu «Nordica», saņēmusi konkurences regulatora atļauju 49% lidmašīnu un gaisa satiksmes operatora sertifikātu pārvaldības meitasuzņēmuma «Regional Jet» kapitāldaļu nodot stratēģiskajam partnerim Polijas nacionālajai lidsabiedrībai «LOT Polish Airlines».

Puses pieteikumu Igaunijas Konkurences padomei iesniedza 30.decembrī. Iesniegumā norādīts, ka «Nordic Aviation Group» un LOT vēlas kopīgi kontrolēt «Regional Jet», kas pašlaik pilnībā pieder «Nordic Aviation Group» meitasuzņēmumam.

Darījums neietekmēs ne «Nordic Aviation Group», ne LOT aktīvu struktūru un abas kompānijas arī pēc darījuma strādās neatkarīgi.

«Nordica» novembra sākumā paziņoja, ka pārtrauc gadu ilgušo sadarbību ar Slovēnijas nacionālo aviokompāniju «Adria Airways» un sāk sadarbību ar LOT, ar kuru tai būs kopīga komerciālā platforma, biļešu pārdošanas sistēma un aviomaršrutu kodi.

Tolaik tika ziņots, ka saistībā ar aviopakalpojumu eksporta pieaugumu «Nordica» lidmašīnu parks, kuru pārvalda «Regional Jet», 2017.gadā tiks papildināts ar trim jaunām lidmašīnām, bet līdz 2020.gadam to skaits sasniegs 20-25 lidmašīnas. Viens no svarīgākajiem sadarbības aspektiem būs tas, ka LOT īpašumā nonāks 49% «Nordic Aviation Group» meitasuzņēmuma «Regional Jet» kapitāldaļu.

LOT ir Polijas valstij piederoša kompānija, kas vidēji dienā veic 200 reisu 60 maršrutos uz galamērķiem četros kontinentos, gadā pārvadājot ap pieciem miljoniem pasažieru.

Pēc Eiropas Komisijas (EK) 2015.gada novembrī paziņotā lēmuma, ka Igaunijas iepriekšējai nacionālajai aviokompānijai «Estonian Air» ir jāatmaksā valstij tās sniegtā palīdzība 85 miljonu eiro apmērā, jo šī palīdzība neatbilst Eiropas Savienības noteikumiem, «Estonian Air» tika nolemts likvidēt un tāpēc tā pārtrauca reisus. Gatavojoties šādam EK lēmumam, Igaunijas valdība 2015.gada 25.septembrī nodibināja jaunu nacionālo aviokompāniju «Nordic Aviation Group». Tā sāka veikt reisus no Tallinas lidostas 2015.gada 8.novembrī, izmantojot citu aviokompāniju lidmašīnas. Tagad tā pakāpeniski pāriet uz savu floti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu