LZP politiķis: Kalnozols ar savām aktivitātēm ZZS Rīgas mēra kandidāta izvēlē rada nelielu haosu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Saeimas deputāts Valdis Kalnozols (ZZS) nav Rīgas nodaļas vadītājs un ar savām publiskajām aktivitātēm Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Rīgas mēra iespējamā kandidāta izvēlē rada nelielu haosu, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Zaļās partijas (LZP) valdes priekšsēdētāja vietnieks Mārtiņš Martinsons.

Kalnozols iepriekš aģentūrai LETA apliecināja, ka ir LZP Rīgas nodaļas vadītājs un pavēstīja, ka nodaļas vairākums izteicis atbalstu Zaļās partijas valdes priekšsēdētāja Edgara Tavara kandidatūras virzīšanai apspriešanai ZZS Rīgas mēra kandidāta statusam.

Savukārt Martinsons uzvēra, ka pašlaik spēkā ir tikai viens lēmums - LZP valdes vairākuma lemtais apspriešanai Zaļās partijas 13.janvāra domes sēdē virzīt politiskā spēka līdzpriekšsēdētāja Viestura Silenieka kandidatūru.

No Rīgas nodaļas biedriem oficiāls pieteikums par Tavara izvirzīšanu valdē nav saņemts. LZP valdes priekšsēdētāja vietnieks gan neizslēdza iespēju, ka šāds dokuments tiks iesniegts līdz domes sēdei.

Martinsons skaidroja, ka Kalnozols pirms kāda laika bija apturējis darbību Zaļajā partijā, bet pēc tam viņa darbība tika atjaunota. Līdz ar to Kalnozols bija zaudējis biedra statusu un arī Rīgas nodaļas vadītāja amatu, kurā nav ticis atjaunots, skaidroja LZP politiķis. Viņš piebilda, ka ne visi Rīgā dzīvojošie LZP biedri ir Rīgas nodaļā un, ka šīs nodaļas sanāksmei būtu jātiek atklāti sasauktai.

Taujāts, vai LZP varētu īstenot kādas sankcijas pret Kalnozolu, ja tiek uzskatīts, ka viņš rada haosu, Martinsons atbildēja, ka līdz domes sēdei par to nav plānots spriest.

Kā ziņots, sarunas par ZZS Rīgas mēra amata kandidātu tiek apturētas līdz LZP domes lēmumam par šī politiskā spēka apspriešanai virzāmo kandidātu, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētājs, ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

To viņš norādīja pēc sarunām ar LZP vadības pārstāvjiem. Brigmanis vērsa uzmanību, ka par Silenieka iespējamo kandidatūru ir spriests šīs partijas valdē, tomēr gala lēmumu Zaļā partija vēl nav pieņēmusi. Līdz ar to jāsagaida 13.janvārī gaidāmās LZP domes sēdes lēmums.

Silenieka izteikumi par iespējamo sadarbību ar partiju «Saskaņa» varētu apgrūtināt atbalsta sniegšanu viņam kā iespējamam ZZS kandidātam Rīgas mēra amatam, pagājušajā nedēļā norādīja Zaļo un zemnieku savienības valdes priekšsēdētājs, LZS priekšsēdētāja vietnieks Armands Krauze.

Lai kļūtu par ZZS Rīgas mēra kandidātu jāsaņem gan LZP, gan LZS akcepts. Pašvaldību vēlēšanas notiks jūnija sākumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu