Vilks: Eiropas Savienības līdzekļu piesaistē ir jābūt lielākai pašu līdzdalībai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Eiropas Savienības līdzekļu piesaistē ir jābūt lielākai pašu līdzdalībai, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja bijušais finanšu ministrs Andris Vilks.

Viņš atzīmēja, ka Latvijas ekonomika ir ļoti piesaistīta Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļiem, tostarp fokuss ir uz to, lai iegūtu pēc iespējas vairāk naudas un pēc iespējas mazāk līdzekļu ieguldītu paši. «Mēs esam ļoti, ļoti piesieti Eiropas Savienības struktūrfondiem. Tā ir nauda, kur no 50% līdz 85% tiek dota un pārējais ir jāatrod. (..) Šajās programmās ir vajadzīga lielāka pašu līdzdalība,» sacīja Vilks.

Viņš pauda viedokli, ka turpmākajos gados finansējuma piesaistē būtu jāiegulda vismaz puse pašu līdzekļu. «Mēs esam fokusējušies tur, kur var paņemt pēc iespējas vairāk naudas un pēc iespējas mazāk paši liekam. Latvijai turpmākajos desmit gados būtu jāorientējas uz to, lai pusi liekam paši un pusi saņemam no dažādiem citiem avotiem. Tas ir pavisam cits gatavības līmenis - tas ir sarežģītāk,» uzsvēra bijušais finanšu ministrs.

Vilks bija finanšu ministra amatā no 2010.gada novembra līdz 2014.gada novembrim. Pašlaik viņš strādā Eiropas Investīciju bankā (EIB).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu