Meklē iedvesmu mājokļa iekārtojumam? Noskaties šīs 15 filmas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Mājas iekārtojumam vienmēr ir nepieciešams kāds iedvesmas avots, pat labākie interjera dizaineri meklē vietas un idejas, kuras vēlāk atspoguļo telpas vai kādas mēbeles dizainā. Dažkārt pietiek apskatīt mēbeļu salonus, žurnālus vai sociālos tīklus, lai uzreiz taptu skaidrs, kādam jābūt mājokļa iekārtojumam, taču ne vienmēr iedvesma nāk tik ātri. Pirms ķeries pie remontdarbu plānošanas un mēbeļu iegādes, noskaties šīs 15 filmas, kurās redzams unikāls un šarmants dzīvokļa vai mājas interjera dizains.

«Sekss un lielpilsēta» («Sex an the City: The Movie»)

Jau seriāla gaitā daudzas dāmas teju vai apskauda Kerijas Bredšovas šarmanto Manhetenas dzīvokli, taču pēc filmā attēlotajām dzīvokļa pārmaiņām ir vērts iedvesmoties no tā dizaina. Apskati Kerijas vienistabas dzīvokli un smelies idejas dzīvokļa iekārtojumam.

Foto: Scanpix

«Tumšākā stunda» («Darkest Hour»)

Vēsturiskajā drāmā ir vērts pievērst uzmanību Otrā pasaules kara laika elites mājokļu iekārtojumiem. Filmā «Tumšākā stunda» redzamie mājokļi perfekti atspoguļo elitāros britu dzīvokļus un mājas līdz pat smalkākajām detaļām.

«Marija Antuanete» («Marie Antoinette»)

Karaliskais franču dizains ir tā vērts, lai zaudētu galvu - ne burtiski, protams. Sofijas Kopolas meistardarbā apskati neatkārtojamas tapetes, unikālus apģērbus un visizsmalcinātāko franču mēbeļu imitācijas. Ja mīli klasisku un romantisku interjera dizainu, šī filma ir kā radīta tev.

«Lieliskais Getsbijs» («The Great Gatsby»)

Apskati unikālo Art Deco dizainu viselegantākajās pagājušā gadsimta bagātnieku mājās. Katra no filmā atspoguļotajām telpām rada dažādas izjūtas un atmosfēru, tomēr visi mājokļu interjeri ir ieturēti vienlīdz grandiozi, kas neatstās nevienu skatītāju vienaldzīgu.

Foto: Scanpix

«Sabrīna» («Sabrina»)

Šī būs viena no Holivudas zelta laikmeta filmām, kurā ideāli atspoguļots tieši tā laika interjera dizains un šarms. Sākot no Sabrīnas dzīvokļa, caur kura logu paveras skats uz Eifeļa torni, līdz pat neatvairāmam un īpaši modernam Ņujorkas dzīvoklim. Šī filma būs īsta bauda gan interjera, gan apģērbu dizaina entuziastiem, kam pie sirds iet pagājušā gadsimta vidus elegance.

«Absolvents» («The Graduate»)

Šajā filmā vienlaikus ir perfekti atspoguļotas grūtības, ar kurām saskaras visi augstskolu studenti, un šikais 60. gadu interjera dizains. Aplūko neatvairāmo Bredoku ģimenes mājokli, Robinsonu moderno privātmāju un pat elegantos tā laika viesnīcu numuriņus. Šajā filmā atradīsi neskaitāmus iedvesmas avotus perfektam mājokļa iekārtojumam.

«Pusnakts Parīzē» («Midnight in Paris»)

Šajā filmā burtiski notiek ceļošana laikā, tāpēc te vari gūt iedvesmu gan mūsdienīgam interjeram, gan pagājušā gadsimta 20. gadu franču iekārtojumam. Pievērs uzmanību bohēmiskajam franču stilam, 20. gadu naktsklubiem, pat mūsdienu viesnīcas apartamenti šajā filmā ir vienlīdz valdzinoši.

Foto: Scanpix

«Sātans Pradas brunčos» («The Devil Wears Prada»)

Lai arī filmas scenārijs balstās uz modes industrijas likstām un notikumiem, tomēr «Sātanā Pradas brunčos» ir vērts pievērst uzmanību elegantajam Mirandas birojam un mājoklim, kā arī smalkajiem viesnīcu numuriem, kuros apmetas filmas varones.

«Amēlija» («Amélie»)

Amēlija ir teju vai franču kino klasika, kurā vienlaikus ar amizantu stāstu aplūkojams unikālais franču interjers. Amēlijas dzīvoklī atradīsi ne vienu vien iedvesmas avotu - šajā mājoklī netrūkst košu krāsu un senlaicīgu akcentu, tomēr mazais dzīvoklītis kopumā izskatās valdzinoši un mājīgi.

«Brokastis Tifānijā» («Breakfast at Tiffany's»)

«Brokastis Tifānijā» apstiprina teicienu «jo mazāk, jo labāk». Holijas Golaitlijas dzīvoklis ir visai patukšs, dažviet tajā prasītos kāda lieka mēbele vai dekori plauktos, tomēr šis mazais miteklis saglabā eleganci un šarmu. Turklāt šajā filmā vari smelties neordināras idejas, kā izmantot šķietami liekas mantas vai mēbeles, piemēram, vecus čemodānus, koka kastes vai pat veclaicīgu vannu.

Foto: Scanpix

«Zem Toskānas saules» Under the Tuscan Sun»)

Klasiskās itāļu arhitektūras entuziastiem «Zem Toskānas saules» būs īstā filma iedvesmai. Aplūko, kā galvenā filmas varone Frānsisa Meja iekārto un izbūvē savu nupat iegādāto māju Toskānā, un smelies idejas sava mājokļa dizainam.

«Ēd, lūdzies, mīli» («Eat Pray Love»)

Seko līdzi Lizas Gilbertas piedzīvojumiem un sevis meklējumiem pasaulē - šī filma skatītājiem piedāvā apskatīt ne tikai fantastiskus ceļojumu galamērķus, bet arī eksotiskākos mājokļu iekārtojumus. Pirms skaties šo filmu, ņem vērā, ka tā izraisa spēcīgu vēlmi sēsties lidmašīnā un doties ceļojumā.

Foto: Scanpix

«Nost ar mīlestību» («Down with Love»)

Filmu «Nost ar mīlestību», kuras stāsts risinās 60. gados, ir vērts noskatīties kaut vai tikai tās elegantā un supermodernā dzīvokļa iekārtojuma dēļ. Galvenās varones Barbaras divstāvu dzīvoklis pavisam noteikti ir kaut kas neatkārtojams - ar stikla sienām klātais penthauss, košās un modernās mēbeles, kāpnes un citas dizaina detaļas pārsteigs pat visstilīgākos skatītājus.

«Bītldžūss» («Beetlejuice»)

Ja dievini avangarda dizainu, šī filma būs piemērota tavai gaumei. Filmā «Bītldžūss» ir spēcīgi jūtams tās režisora Tima Bērtona stils - tumšas krāsas, gotisks telpu iekārtojums un spocīgā atmosfēra, kas lieliski atspoguļo absurdisma dizainu.

«Koko Šanele un Igors Stravinskis» («Coco Chanel & Igor Stravinsky»)

Šī filma būs ideāli piemērota modes faniem un melnbaltā dizaina cienītājiem. Telpu interjeri šajā filmā apvieno pagājušā gadsimta 20. gadu Art Deco stilu, melnbalto krāsu kombinācijas, grafiskas formas un unikālu telpu iekārtojumu.

Foto: Scanpix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu