Problēma ar vācu valodu LMT radusies, ieviešot no Vācijas pirktu risinājumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikhail Tereshchenko/TASS/Scanpix

Pēdējās dienās mobilo sakaru operatora «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) mobilā interneta tīklā novērotā problēma, kad daudziem lietotājiem saturs tiek sniegts vācu valodā, vai arī tas vispār nav pieejams, radusies uzņēmumam ieviešot no Vācijas pirktu risinājumu, informēja uzņēmumā.

LMT preses sekretāre Elīna Lidere sacīja, ka ir veikti tehniski atjauninājumi, lai uzlabotu interneta lietojamību LMT tīklā. «Pārejas periodā tas var ietekmēt datu pakalpojumu sniedzējus, kuri regulāri neatjauno savus datus. Šādos gadījumos ir jāvēršas pie satura pakalpojuma sniedzēja, taijā skaitā arī par iespējamo kompensāciju. LMT apkopo klientu sniegto informāciju un arī no savas puses sazinās ar satura pakalpojumu sniedzējiem. Liela daļa jau ir atjaunojuši savus datus,» skaidroja Lidere.

Taujāta, kāpēc saturs tiek sniegts tieši vācu valodā, Lidere norādīja, ka ieviests no Vācijas pirkts risinājums, kas tagad reģistrēts kā Latvijas risinājums, bet ne visi satura pakalpojuma sniedzēji regulāri atjauno savus datus. Savukārt, atbildot uz jautājumu, vai šis risinājums domāts «Google» meklētāja problēmai, Lidere sacīja, ka tas domāts interneta lietojamībai kopumā, paredzot, ka datu patēriņš turpinās strauji pieaugt.

Pēdējo dienu laikā, lietojot LMT mobilā interneta tīklu, daudzi kompānijas klienti tiek noturēti par vāciešiem, piedāvājot tiem, piemēram, «Twitter», «Google», «Youtube» vācu valodā. Arī reklāmas tiek rādītas Vācijas publikai domātas. Šī iemesla dēļ Latvijā esošiem klientiem nav pieejams arī televīziju un cita veida saturs, kas paredzēts tikai Latvijas tirgum.

Iepriekš uzņēmums centās atrisināts problēmu, kuras dēļ meklētājprogramma «Google» no LMT mobilo datu tīkla nākošos meklēšanas pieprasījumus uzskata par robota ģenerētiem, un tādējādi prasa ievadīt burtu kodu.

LMT apgrozījums pagājušajā gadā pieauga par 4,8% salīdzinājumā ar 2014.gadu un bija 151,347 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa saruka par 12,1% - līdz 17,201 miljonam eiro.

LMT ir vecākais Latvijā strādājošais mobilo sakaru operators. Pašlaik operatora īpašnieki ir «Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs» (23%), Latvijas elektronisko sakaru sniedzējs «Lattelecom» (23%), Latvijas valsts Satiksmes ministrijas personā (5%), kā arī skandināvu «TeliaSonera» (49%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu