Igaunijā izskan runas par mediju grupas «Ekspress Grupp» vairākuma akciju pārdošanu

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Igaunijā izskanējušas baumas, ka Baltijas mediju kompānijas «Delfi» īpašnieces Igaunijas mediju grupas «Ekspress Grupp» galvenais akcionārs un padomes loceklis Hanss Luiks plāno pārdot savas akcijas, lai gan atsevišķi avoti tādas runas noliedz.

Ziņu aģentūras BNS rīcībā esošā informācija, liecina, ka «Ekspress Grupp» varētu būt interesanta potenciālajam Zviedrijas mediju koncerna «Modern Times Group» (MTG) biznesa Baltijas valstīs, kas pašlaik tiek pārdots, pircējam.

«Man nav informācijas, lai jebkādi varētu komentēt šo jautājumu,» BNS teica juristu biroja «Raidla Ellex» uzņēmumu apvienošanas un pārņemšanas nodaļas vadītājs Svens Paps. «Protams, tas šķiet diezgan loģiski, bet es patiešām nevaru neko komentēt. «Ekspress Grupp» akcijas kotē biržā, tādēļ tās pozīcijas ir citādākas. Tas viss nav tik vienkārši pat tad, ja tajā [baumās] ir kaut kāda daļa» patiesības, piebilda eksperts.

Stāsts par «Ekspress Grupp» pārdošanu «ir kādus divus gadus sens. Ja Luikam būs vēlme, viņš pārdos, ja nē - viņš nepārdos,» BNS sacīja Igaunijas mediju vides analītiķis Tomass Leito, kurš piebilda, ka neko nav dzirdējis par to, ka Luiks šoreiz patiešām nopietni gatavotos pārdot savu biznesu.

Luiks paziņoja, ka baumas nav patiesas. «Tas viss ir muļķības. Nav nekā, par ko priecāties,» viņš teica.

Mediju grupas «Eesti Meedia» ģenerāldirektors Svens Nūtmans BNS sacīja, ka nav dzirdējis neko par iespējamo «Ekspress Grupp» pārdošanu, bet, ja tā izrādīsies patiesība, «Eesti Meedia» noteikti būtu ieinteresēta tās iegādē.

«Ekspress Grupp» apgrozījums šā gada pirmajos deviņos mēnešos bija 38,6 miljoni eiro, kas ir par 2% vairāk nekā šajā laika posmā pērn. Peļņa janvārī-septembrī sasniedza 4,6 miljonus eiro, kas ir par 9% vairāk nekā pirms gada.

«Ekspress Grupp» pieder laikrakstu izdevniecība, portāli «Delfi» visās trīs Baltijas valstīs un citi mediju uzņēmumi. Kompānijas akcijas kotē Tallinas biržas oficiālajā sarakstā. Akciju reģistrs liecina, ka Luikam pieder vismaz 55,68% kompānijas akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu