Kalnciema kvartālā notiks Ziemassvētku izrādes un koncerti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.facebook.com

Decembrī Kalnciema kvartāla zemnieku un amatnieku tirdziņi iepriecinās gan lielus, gan mazus divas reizes biežāk, jo notiks arī svētdienās. Līdztekus tirdziņa apmeklējumam ģimenes ir aicinātas uz Ziemassvētku izrādēm.

11.decembrī plkst. 11.00 un 14.00 notiks Zīmējumu teātra izrāde «Skaistākā lieta pasaulē».

Tā ir aizraujoša izrāde ar lielo un mazo skatītāju iesaistīšanu dzejolī, dziesmā un kustībā visai ģimenei Ziemassvētku, miera, pārdomu un cerību laikā, kad viss top gaišs un līksms. Izrāde ir veidota Zīmējumu teātrim raksturīgajā formā - ar zīmēšanu izrādes laikā un tajā piedalās trīs personāži - mūziķis Aleksejs Bahirs, gleznotāja Ingrīda Ivane, stāstnieks būs Zīmējumu teātra lolotājs un režisors Varis Klausītājs.

17. un 25. decembrī plkst. 12.00 un 14.00 notiks apvienības 3 māsas muzikāla Ziemassvētku izrāde «III».

Izrāde ir mūsdienīga versija par kādu senu Ziemassvētku pasaku, kurā netrūkst humora un arī sirsnīgi aizkustinošu mirkļu, kad ilgas pēc brīnuma tiek piepildītas. Tēma ir mūžīgi svarīga - par mīlestību, pēc kuras ilgojas ikviens lielais un mazais. Izrādē piedalās trīs radošas būtnes - mūziķe/komponiste Elizabete Balčus, aktrise Egija Silāre, interdisciplināra māksliniece Sabīne Moore (multimediji & performance). Katra no viņām caur savu radošo dimensiju - mūzika, videoprojekcijas, teātris, veidos kopīgu stāstu, kurā skanēs Ziemassvētku tradicionālās dziesmas mūsdienīgās aranžijās, izmantojot elektroniskos instrumentus un efektus, kā arī māksliniece - vīdžejs, uz vietas radīs izrādes noskaņai un jēgai atbilstošas video projekcijas, savukārt aktrise stāstīs stāstu, iesaistot skatītājus un izmantojot ēnu teātra un objektu teātra elementus.

Uzmanību! Tehnisku iemeslu dēļ ir atceltas izrādes 10.decembrī! Biļešu īpašniekus aicinām apmainīt biļetes uz kādu no citām izrādēm Biļešu paradīzes kasēs.

18.decembrī plkst. 11.00-15.00 norisināsies Sniegpārliņu diena, kur dažāda vecuma bērni aicināti iepazīt graciozo dejas mākslu, piedaloties bezmaksas meistarklasēs, un pēc tam noskatīties koncertu.

Sarūpētas ir arī aktivitātes svētku dienās:

Ziemassvētku priekšvakarā, 24.decembrī plkst. 12.00-14.00 pirmo reizi Kalnciema kvartālā viesosies īsts Ziemassvētku vecītis, kas uzklausīs bērnu karstākās vēlēšanās, savukārt Vecgada vakarā, 31.decembrī varēs liet laimes kārtīgā čuguna katlā.

Kā ierasts, tirdziņos varēs iegādāties garšīgu vietējo mājražotāju pārtiku un neparastus amatnieku darinājumus, kas decembra tirgū ir vairāk kā jebkad.

Apmeklētāji aicināti doties Mākslas medībās uz mākslas darbu pop-up tirgu Kalnciema kvartāla mākslas galerijā. Tur varēs apskatīt un iegādāties mākslas darbus un dažādus darinājumus, sākot ar kartītēm un rotām, beidzot ar stikla traukiem un lielformāta gleznām. «Mākslas medībās» būs pārstāvēti Latvijas jauno mākslinieku Madaras Neikenas, Sandras Strēles, Ievas Ekmanes, Zanes Tučas, Viviannas Martas Staņislavskas, Artas Kalniņas un daudzu citu jaunu un jau pazīstamu mākslinieku daiļrade.

Ziemassvētku tirdziņi Kalnciema kvartālā:

10., 11., 17., 18., 24., 25. un 31. decembrī no 10:00 līdz 16:00.

«Mākslas medības» galerijā.: no 3.decembra līdz 31.decembrim 10:00-20:00. Svētdienās, 24. un 31. decembrī 10:00-16:00.

Pasākumu norises vieta - Rīga, Kalnciema iela 35.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu