Izstrādāts kārtējais bieds dronu lidinātājiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Privātie bezpilota lidaparāti jeb droni kādreiz bija aizraujošs jaunums. Tagad tie jau kļuvuši par problēmu, ar ko nepieciešams cīnīties, lai sargātu privātumu un cilvēku drošību.

Japānā ir izgudroti nepiederošu dronu tvērējtīkli, Nīderlandē policija dronu ķeršanai plāno izmantot speciāli apmācītus ērgļus, bet kompānija DroneShield ir izstrādājusi ieroci, kas vislabāk izskatītos Silvestra Stalones atveidotā Rembo rokās, taču patiesībā ir visai nekaitīgs un vienlaikus efektīvs līdzeklis lidaparāta nogādāšanai tur, no kurienes nācis, raksta www.alphr.com.

DroneShield radītais ierocis pamatā tikai rada traucējumus drona saņemtajos un pārraidītajos signālos, turklāt darbojas gandrīz 2 kilometru attālumā. Tā vietā, lai liktu lidonim nodegt vai uzsprāgt, 6 kilogramus smagais impulsu lielgabals piespiež lidaparātu nosēsties. Ja nepieciešams, tas var arī dot komandu dronam atgriezties «mājās», tā likumsargiem vajadzības gadījumā parādot, no kurienes tas atlidojis.

Kompānijas izpilddirektors Pīters Džeimss saka, ka viņa mērķauditorija ir visai plaša - sākot ar valsts un militārām institūcijām un beidzot ar privātpersonām, kas nodarbojas ar VIP personu sargāšanu.

Mūsdienās, kad droni kļuvuši par salīdzinoši lētu masveida produktu, tie kļuvuši arī par problēmu avotu. Cita starpā tos izmanto gan narkotiku kontrabandai, gan arī apdraud civilo aviāciju. Tādēļ arī tiek izstrādāti dažādi rīki un metodes to neitralizēšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu