«Lufthansa» piloti streikos arī otrdien un trešdien

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vācijas pilotu arodbiedrība svētdien paziņojusi, ka lidsabiedrības «Lufthansa» pilotu streiki notiks arī otrdien un trešdien, jo sarunās ar kompānijas vadību tā arī nav izdevies vienoties algu paaugstināšanas jautājumā.

«Diemžēl šodien notikušajās augsta līmeņa sarunās (..) neizdevās panākt rezultātu,» pavēstīja arodbiedrības «Vereinigung Cockpit» valdes loceklis Jergs Handvergs.

«Attiecībā uz pilotu algām no «Lufthansa» joprojām nav saņemts apspriežams piedāvājums, kas nozīmē, ka streiks jāturpina,» viņš piebilda.

Šie streiki otrdien skars tuvos avioreisus, bet trešdien tie ietekmēs gan tuvos, gan arī tālos reisus, informēja arodbiedrība.

«Lufthansa» paziņoja, ka pirmdien visi reisi notiks atbilstoši grafikam.

Jau vēstīts, ka pilotu arodbiedrība piektdien noraidīja «Lufthansa» piedāvājumu.

Pēdējā savā piektdien izteiktajā piedāvājumā lidsabiedrība solīja paaugstināt šā gada algas par 2,4%, 2017.gadā algas paaugstinājumam sasniedzot 4,4%. Piedāvāta arī vienreizēja papildu izmaksa, kas sasniegtu divu mēnešalgu apmēru.

Arodbiedrība pieprasa 3,7% ikgadēju algas paaugstinājumu, turklāt ar atpakaļejošu datumu par pēdējo piecu gadu periodu.

«Lufthansa» vadītājs Karstens Špors norādījis, ka arodbiedrības prasību apmierināšana apdraudēs uzņēmuma nākotni, jo, neskatoties uz rekordlielo peļņu, lidsabiedrība spiesta samazināt izmaksas, lai spētu konkurēt ar tādām kompānijām kā «Ryanair».

«Lufthansa» arī paziņojusi, ka pašreizējais streiks uzņēmumam radījis aptuveni desmit miljonus eiro lielus zaudējumus dienā.

Aizvadītajā nedēļā «Lufthansa» no trešdienas līdz sestdienai ilgušā pilotu streika dēļ nācās atcelt gandrīz 2800 avioreisu, kas ietekmēja vairāk nekā 350 000 pasažieru.

Šis ir jau 14. pilotu streiks kopš 2014. gada sākuma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu