Putins slavē iespējamo Francijas prezidenta amata kandidātu Fijonu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien slavēja bijušo Francijas premjerministru Fransuā Fijonu, kuram ir vislielākās izredzes uzvarēt cīņā par tiesībām startēt prezidenta vēlēšanās no konservatīvo nometnes.

«Manuprāt, Fijona kungs ievērojami izceļas citu pasaules politiķu vidū, viņš sākotnēji šķiet atturīgs, privāts cilvēks,» Putina teikto citēja Krievijas ziņu aģentūra TASS.

«Ar savām eiropeiskajām manierēm šī vārda labākajā nozīmē viņš spēj saglabāt savu viedokli. [Viņš] to dara ļoti konsekventi. Tādā nozīmē viņš ir ļoti stingrs sarunu vedējs. Protams, viņš ir augsta līmeņa profesionālis,» uzsvēra Krievijas prezidents.

Savukārt Krievijas parlamenta apakšpalātas Valsts domes ārlietu komitejas vadītājs Aleksejs Puškovs, sveicot Fijonu ar sākotnēju uzvaru priekšvēlēšanās, uzsvēra, ka šī franču politiķa ievēlēšana prezidenta amatā nozīmētu «Berlīnes-Parīzes tandēma beigas» attiecībā uz Maskavu, ņemot vērā Francijas un Vācijas spiedienu uz Krieviju par tās agresiju Ukrainā.

Vācijas kanclere Angela Merkele tad paliktu «gandrīz viena ar Varšavu un Baltijas valstīm», paziņoja Puškovs.

Jau vēstīts, ka labēji centriskās Republikāņu partijas priekšvēlēšanu pirmajā kārtā Fijons negaidot pārspēja eksprezidentu Nikolā Sarkozī un otrajā kārtā stāsies pretī bijušajam premjeram Alēnam Žipē. Fijons atbalsta ciešākas saites ar Maskavu nekā Žipē.

Krievijas mediji šonedēļ atspoguļoja Fijonu kā Maskavas draugu, kuram esot pa spēkam uzlabot attiecības ar Krieviju.

Laikraksts «Vedomosti» nodēvēja Fijonu par Francijas prokrievisko prezidenta amata kandidātu, bet portāls «Gazeta.ru» nosauca Fijonu par Donalda Trampa franču versiju.

Fijons ir aicinājis veidot tuvākas attiecības ar Krieviju un paudis atbalstu Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmam.

Pašreizējās Francijas sociālistu valdības amatpersonas iestājas par Eiropas Savienības (ES) sankciju pagarināšanu pret Krieviju, kas tika ieviestas, reaģējot uz Maskavas agresiju pret Ukrainu, kā arī pieļāvušas iespēju, ka būtu ieviešamas jaunas sankcijas, sodot Krieviju par tās militāro darbību Sīrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu