Dokumentus «WikiLeaks» nopludinājusī ASV kareive Meninga lūdz Obamu samazināt sodu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV kareive Čelsija Meninga, kas par slepenu dokumentu nopludināšanu izcieš 35 gadu cietumsodu, lūgusi Savienoto Valstu prezidentu Baraku Obamu sodu samazināt, pirms viņš pamet Balto namu, vēsta mediji.

Meninga dzīves lielāko daļu ir bijusi pazīstama kā vīrietis vārdā Bredlijs Menings, bet, jau atrodoties ieslodzījumā, lūdza, lai viņu uzskata par sievieti un dēvē par Čelsiju.

Meninga 2013.gada augustā tika notiesāta par spiegošanu un citiem likumpārkāpumiem, kad bija atzinusies, ka nodevusi slepenus dokumentus vietnei «WikiLeaks».

Meninga norāda, ka nelūdz, lai viņa tiktu apžēlota, vēsta laikraksts «New York Times».

«Vienīgais atvieglojums, ko es lūdzu, ir, lai pēc sešiem cietumā pavadītiem gadiem es tiktu atbrīvota no militārā cietuma kā cilvēks, kas nav gribējis kaitēt Savienoto Valstu interesēm vai kaitēt dienesta biedriem,» norādījusi Meninga.

Pagājušajā mēnesī viņa, jau otro reizi esot cietumā, mēģināja izdarīt pašnāvību. 28 gadus vecā ierindniece vairākkārt sūdzējusies par apstākļiem vīriešu militārajā cietumā Fortlevenvortā, Kanzasā.

Atbalstītāji viņu cildina kā varoni, kas atklājusi ASV pārkāpumu Irākas un Afganistānas karos, bet apsūdzības puse uzskata, ka viņa ir nodevēja, kas valsti un dienesta biedrus pakļāvusi riskam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu