Premjers saņēmis ierosinājumus KNAB reorganizācijai; tiem noteikta ierobežota pieejamība

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts kancelejas (VK) vadītājs Mārtiņš Krieviņš ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) iesniedzis ierosinājumus par tālākām darbībām saistībā ar KNAB vadītāja meklējumiem un biroja darba reorganizāciju, portālam TVNET pastāstīja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars. Vienlaikus Krieviņa atbildei ir noteikts ierobežotas pieejamības statuss un premjers pašlaik izvērtē situāciju.

Vaivars atgādināja, ka pirms divām nedēļām premjers nosūtīja Krieviņam rezolūciju, aicinot skaidrot tālāko darbību ar KNAB vadītāja meklējumiem, konkursu. Krieviņš pēc divām nedēļām atbildējis premjeram, bet atbildei noteicis ierobežotas pieejamības statusu. Tādējādi Kučiniskis nevar komentēt saņemto atbildi un šobrīd izvērtē situāciju.

Oktobrī KNAB priekšnieka amata atlases komisija konkursa otrajā kārtā nolēmusi nevirzīt nevienu no pretendentiem. Konkrēti iemesli, kāpēc neviens no kandidātiem nav atbildis definētajiem kritērijiem, netiek minēts, vien norādīts, ka šie iemesli bijuši dažādi. Netiek komentēta arī saņemtā informācija no SAB.

Konkursa komisija izvērtējusi pretendentu iesniegtos dokumentus un no Satversmes aizsardzības biroja (SAB) saņemto informāciju un vienbalsīgi pieņēmusi lēmumu, ka konkursa otrajai kārtai netiek virzīts neviens pretendents. Tas nozīmē, ka konkurss uz KNAB priekšnieka amatu ir beidzies bez rezultāta.

Kopumā konkursā uz KNAB priekšnieka amatu tika saņemti desmit pieteikumi. Aģentūrai LETA bija zināmi četri pretendenti, kuri pieteikušies uz KNABpriekšnieka amatu, - pašreizējais KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks, bijušais Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Haralds Laidiņš, bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis un Latvijas Juristu apvienības vadītājs, bijušais Rīgas Centrālcietuma Drošības daļas priekšnieks Rihards Bunka. Neoficiāli arī bija zināms, ka KNAB priekšnieka amata kandidātu vidū ir arī bijušais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītājs Kristaps Zakulis un Iekšējās drošības biroja Stratēģiskās plānošanas nodaļas priekšnieks Iļja Boronovskis.

Streļčenoka pilnvaras KNAB priekšnieka amatā beigsies 17.novembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu