Nestlé brokastu pārslas – mīti par cukuru

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Porcija pilngraudu pārslu ar pienu ir lieliska, uzturvielām bagāta maltīte dienas sākumam, kas var arī veicināt veselīga, sabalansēta uztura ievērošanu. Vairāk nekā desmit gadus mēs esam strādājuši pie recepšu uzlabošanas, lai ne tikai samazinātu cukura un sāls daudzumu, bet arī palielinātu šķiedrvielu un pilngraudu īpatsvaru. Līdz ar to tagad pilngraudi ir kļuvuši par Nestlé brokastu pārslu (ar zaļo etiķeti) galveno sastāvdaļu. Turklāt lielākā daļa mūsu brokastu pārslu ir papildinātas ar vismaz pieciem vitamīniem un divām minerālvielām, kas palielina to uzturvērtību.

Brokastu pārslu sastāvā cukurs iekļauts vairāku iemeslu dēļ: tas nodrošina graudaugu saldumu un izcili pastiprina garšu, kraukšķīgo tekstūru, krāsu un aromātu. Rekomendētā 30 g porcija lielākās daļas Nestlé brokastu pārslu satur cukura daudzumu, kas līdzvērtīgs 2 līdz 12 tējkarotēm, un atbilst sabalansēta uztura ieteikumiem (balstoties uz PVO norādēm 10 % enerģijas 2000 kcal diētā).

Sabalansēts uzturs nodrošina enerģiju un uzturvielas daudzumā, kas atbilst indivīda vajadzībām (atkarībā no viņa dzīvesveida un aktivitāšu līmeņa). Cukura daudzums porcijā mūsu brokastu pārslu (30 g) ir līdzvērtīgs vai pat zemāks par tipisko cukura daudzumu citās bieži sastopamās brokastu izvēlēs kā augļi ar jogurtu vai augļu sula. Ogļhidrāti ir būtiska uztura sastāvdaļa, jo tie dod enerģiju ķermenim, jo īpaši smadzenēm. Cukurs ir vienkāršais ogļhidrāts ar izteiktu saldumu. Tāpat vērts atzīmēt, ka cukura pievienošana ēdienam ne tikai nodrošina patīkamu garšu un tekstūru, bet arī pateicoties tā konservanta īpašībām, nodrošina ēdiena drošību un kvalitāti.

Foto: Publicitātes foto

Tiek apgalvots, ka ogļhidrāti tev nāk par sliktu, bet vai tas tā ir? Gluži pretēji, jāatceras, ka tie ir kā degviela smadzenēm un ķermenim. Galvenā atšķirība ir tajā, kādi ogļhidrāti tiek patērēti: eksperti iesaka pilngraudus kā tā dēvēto labo ogļhidrātu avotu, atšķirībā no rafinētiem miltiem, kas ir zaudējuši to vērtīgās uzturvielas malšanas procesā. Pilngraudi (galvenā sastāvdaļa lielākajā daļā mūsu brokastu pārslu) satur šķiedrvielas, mikroelementus un polifenolus. Pilngraudu izmantošana uzturā palīdz samazināt sirds slimību risku, tiem ir pozitīva ietekme uz svara kontroli, turklāt tie palīdz minimizēt 2. tipa diabēta risku. Nestlé brokastu pārslas ar zaļo etiķeti garantē, ka katrā porcijā (30 g) būs vismaz 8 grami pilngraudu.

Foto: Publicitātes foto

Ap brokastu pārslām ir radies vēl viens mīts – tās esot cukura pārpilnas. Patiesībā Nestlé brokastu pārslas satur mazāk cukura kā citas bieži sastopamas brokastu izvēles, piemēram, smalkmaizīte vai grauzdiņš ar džemu. Brokastu pārslas ikdienas ēdienkartē pievieno pavisam nelielu cukura daudzumu. Precīzāk, Nestlé brokastu pārslu porcija satur tikai 4 – 6 % no dienā ieteicamā cukura daudzuma (GDA/ ieteicamā dienas norma – informācija uz etiķetes par produktu uzturvērtību). Brokastu pārslas satur cukurus, daži no tiem ir dabīgi atrodami graudaugos, un citi tiek pievienoti, lai garantētu produkta garšu un tekstūru. Brokastu pārslu porcija ar pienu satur mazāk nekā divas karotes pievienoto cukuru vienā ēdienreizē.

Foto: Publicitātes foto

Kā redzi, Nestlé brokastu pārslas ir viena no gardākajām un sabalansētākajām brokastu maltītēm, turklāt cukura daudzums atbilst ikdienā rekomendētajam. Pamēģini un ļauj Nestlé brokastu pārslām padarīt tavus rītus vienkāršākus un uzturvielām bagātākus!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu