VARAM vēlas veikt aprēķinus par oglekļa saturu biežāk izmantojamiem kurināmajiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) līdz nākamā gada jūnijam vēlas veikt aprēķinus par oglekļa saturu un noteikt oglekļa dioksīda emisiju faktoru Latvijā biežāk izmantojamiem kurināmā veidiem.

Kā biežāk izmantotie kurināmā veidi ir minēta dīzeļdegviela, akmeņogles, malka, koksnes atlikumi, kurināmā šķelda, koksnes briketes un koksnes granulas.

Ministrija iepirkuma konkursā norāda, ka laboratorijas apstākļos būs jāveic kurināmā darba masas oglekļa satura noteikšana, kā arī jānosaka zemākais sadegšanas siltums Latvijā biežāk izmantotajiem kurināmā veidiem. Darba veicējiem būs jāsalīdzina pētījumu laikā iegūtais mitrums, zemākais sadegšanas siltums un oglekļa faktori ar 2006.gada Klimata pārmaiņu starpvaldību padomes noteikto. Ja kāds no gūtajiem iemesliem būs ārpus noteiktā intervāla, darba veicējiem būs jāpaskaidro šīs situācijas iemesli.

Pieteikumi iepirkuma konkursā jāiesniedz līdz 4.novembrim. Paredzama iepirkuma līguma summa ir līdz 10 000 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu