Eksperte: Latvijas IT uzņēmumi darbiniekus piesaista ar dažādiem labumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Sašaurinoties Latvijas darba ņēmēju tirgum, darba devēji informācijas tehnoloģiju (IT) nozarē jaunos darbiniekus piesaista ar dažādiem labumiem, meklē tos ārzemēs vai arvien jaunākās vecuma grupās, «Executive forumā» sacīja «CVO Recruitment» pārstāve Liene Kubliņa.

Kubliņa, atsaucoties uz statistikas datiem, norādīja, ka 2015.gadā no visiem Latvijas iedzīvotājiem 22 gadus veci jaunieši, tātad tādi, kuri varētu ienākt darba tirgū, bija apmēram 26 000. 2020.gadā tādu būs krietni mazāk - tikai 18 000, paredz prognozes. Papildus kopējam jauniešu samazinājumam aizvien jauniešu vidū populārākas ir sociālās zinātnes, atzīmēja eksperte, tāpēc IT nozares uzņēmumi spiesti domāt, kā piesaistīt jaunos speciālistus.

Kā viens no variantiem ir dažādu labumu, kas nav saistīti ar atalgojumu, piedāvāšana, atklāja eksperte - mājīgs birojs, pirts ofisā, brokastis un citas lietas. Viņa gan aicināja uzņēmumus padomāt, vai birojam tiešām jābūt «mājīgam» vai tam drīzāk jābūt maksimāli piemērotam darbam.

Tāpat Latvijas IT uzņēmumi meklē darbiniekus ārzemēs, dodoties pat uz ģeogrāfiski tālām zemēm, piebilda Kubliņa.

Tikmēr cits virziens, kurā tiek strādāts, ir intereses radīšana par IT nozari arvien jaunākā vecumā, turpināja Kubliņa, minot dažādas ar IT saistītas programmas, kas paredzētas gan vidusskolēniem, gan nu jau arī jaunāko klašu skolēniem. Viņa jokoja, ka šādā garā drīz nonāksim pie jauno speciālistu meklēšanas arī dzemdību namos.

Kā ziņots, Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā šonedēļ norisinājās «Executive forums», kurā tikās starptautiska ekspertu komanda, lai diskutētu par pieaugošo informācijas tehnoloģiju (IT) lomu vadības procesos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu