FARC: Grupējums ir «tuvu» jaunam miera līgumam ar Kolumbijas valdību

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Kolumbijas komunistisko kaujinieku grupējums «Kolumbijas Revolucionārie bruņotie spēki» (FARC) pirmdien paziņojis, ka ir tuvu jaunas miera vienošanās panākšanai ar valsts valdību pēc tam, kad sākotnējo vienošanos referendumā noraidīja Kolumbijas pilsoņi.

FARC līderis Timoleons Himeness tviterī rakstīja, ka grupējums ir «tuvu vienošanās panākšanai, lai kliedētu visu bažas - to, kuri atturējās, «jā» nometnes un «nē» nometnes.

Jau vēstīts, ka Kolumbijas valdība un FARC 26.septembrī oficiāli parakstīja vēsturisko miera vienošanos, kas paredzēja izbeigt 52 gadus ilgušo konfliktu, tomēr kolumbieši referendumā 2.oktobrī to noraidīja.

Kolumbijas opozīcija vēlas stingrākus miera līguma nosacījumus un pārmet prezidentam Huanam Manuelam Santosam nesodāmības piešķiršanu FARC kaujiniekiem.

FARC līderi paziņojuši, ka joprojām vēlas mieru, bet nav skaidrs, vai viņi spēs pārliecināt savus kaujiniekus par jaunu vienošanos.

Šis grupējums jau gandrīz 50 gadu cīnās pret Kolumbijas valdību.

Lai gan komunistiskajiem kaujiniekiem faktiski nebija nekāda atbalsta valsts urbanizēto apvidu iedzīvotāju vidū, FARC gadsimtu mijā izdevās paplašināt savu darbību lauku apvidos, izmantojot līdzekļus, kas tika iegūti ar narkotiku kontrabandu un cilvēku nolaupīšanu.

Saskaņā ar valdības aplēsēm bruņotais konflikts, kas ilga kopš pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem, prasījis vairāk nekā 600 000 dzīvību, lai gan saskaņā ar citiem novērtējumiem upuru skaits varētu būt 220 000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu