FKTK pārbauda darījumus ar «Latvijas Tiltu» akcijām, kad strauji auga to cena

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ir identificējusi strauju būvniecības uzņēmuma AS «Latvijas Tilti» akciju cenas pieaugumu septembra sākumā. Par minētajiem darījumiem ar «Latvijas Tiltu» akcijām FKTK veic pārbaudi un analizē ieguldītāju rīcību.

Par to aģentūru LETA informēja FKTK sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Līcīte.

Par turpmāko rīcību FKTK lems pēc nepieciešamās informācijas iegūšanas un izvērtēšanas.

Uzņēmums «Latvijas Tilti» 19.septembrī informēja, ka plāno uzņēmuma akcijas izslēgt no regulētā tirgus. Par publiskajā apgrozībā esošo akciju izslēgšanu no regulētā tirgus plānots lemt akcionāru sapulcē 19.oktobrī.

Septembra sākumā vēl pirms «Latvijas Tiltu» paziņojuma par plāniem atstāt regulēto tirgu uzņēmuma akciju cena piedzīvoja strauju kāpumu. Augustā vienas akcijas cena bija gandrīz četri eiro, bet septembra sākumā vienas akcijas cena jau bija pieaugusi par vairāk nekā 100%, sasniedzot 8,7 eiro, liecina akciju tirdzniecības dati.

«Latvijas Tiltu» akcijas tiek kotētas «Nasdaq Riga» otrajā sarakstā. «Latvijas tiltu» lielākā īpašniece ir SIA «LNK» (Latvijas Novitātes Komplekss).

Būvfirma remontē un būvē tiltus, kā arī izgatavo un montē metāla konstrukcijas. «Latvijas Tilti» pagājušajā gadā strādāja ar 15,47 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir divas reizes mazāk nekā 2014.gadā, bet uzņēmuma peļņa pieauga 3,4 reizes un bija 69 600 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu