Nīderlandes tiesa noraida prasību likvidēt smēķēšanas zonas kafejnīcās

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Nīderlandes tiesa noraidījusi veselības aktīvistu prasību panākt publisko smēķēšanas zonu likvidēšanu kafejnīcās un bāros.

Organizācija «Clean Air Netherlands» paziņoja, ka ir zaudējusi tiesā pret valsti.

Nīderlande 2008.gadā aizliedza smēķēt viesnīcās, restorānos un ēstuvēs, bet vairāk nekā 25% mazo kafejnīcu joprojām ir norobežotas zonas, kurās atļauts smēķēt.

«Clean Air Netherlands» tiesā norādīja, ka šādu smēķēšanu zonu skaits pieaug, un cilvēki var redzēt citus smēķējam, tostarp jaunieši, kas var vēlēties ieiet šajās zonās un arī sākt smēķēt.

Saskaņā ar Nīderlandes likumiem kafejnīcas, kas mazākas par 70 kvadrātmetriem, var norobežot ar stikla sienu atsevišķu zonu smēķētājiem, bet tai jābūt vizuāli nepievilcīgākai par pārējo kafejnīcu un smēķētāju zonā nedrīkst pasniegt ēdienus vai dzērienus.

Nīderlande ir viena no 168 valstīm, kas parakstījusi Pasaules Veselības organizācijas (PVO) Bāzes konvenciju par tabakas kontroli (FCTC), kas stājās spēkā 2005.gadā.

«Clean Air Netherlands» minēja FCTC kā galveno pamatojumu savai prasībai noteikt Nīderlandē pilnīgu smēķēšanas aizliegumu.

Tomēr tiesnesis norādīja, ka no FCTC nav skaidri saprotams, vai pilnīgs aizliegums maz būtu ieviešams.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu