BVKB veiks Jaunmārupes pamatskolas baseina ēkas ārpuskārtas pārbaudi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Nākamās nedēļas laikā Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) veiks Jaunmārupes pamatskolas baseina ēkas ārpuskārtas pārbaudi.

BVKB ir zināms šis objekts, taču iepriekš pamatskolas baseina ēka nav apsekota. Ņemot vērā publiski izskanējušo ziņu par ēkas slēgšanu, BVKB 7.septembrī devis uzdevumu būvinspektoram veikt baseina ēkas ārpuskārtas pārbaudi. To atbildīgais būvinspektors plāno veikt nākamās nedēļas laikā.

Ārpuskārtas pārbaudes rezultāti, ēkai piešķirtais drošības līmenis, kā arī īpašniekam dotie norādījumi būs pieejami pēc ēkas pārbaudes veikšanas, norādīja BVKB.

Jau vēstīts, ka

nedrošu jumta konstrukciju dēļ šajā mācību gadā slēgta Jaunmārupes pamatskolas baseina ēka,

bet pārējā izglītības iestādē skolēnu drošība nav apdraudēta.

Ņemot vērā ekspertīzes rezultātus, pašvaldība secinājusi, ka jumta projektēšanas darbiem nepieciešami ievērojami resursi, kuri šī gada pašvaldības budžetā nav plānoti.

«Jau pavasarī Jaunmārupes pamatskolas baseina ēkā tika konstatētas vizuālas pazīmes, kas radīja aizdomas, ka tur kaut kas varētu nebūt kārtībā, tāpēc šā gada maijā tika pasūtīta ekspertīze, lai konstatētu, kas tad tur īsti ir. Pēc ekspertīzes atzinuma saņemšanas tika piesaistīti būvnieki, kuri izvērtēja situāciju un kurus aicināja iesniegt priekšlikumus par iespējamiem risinājumiem,» pastāstīja Mārupes novada domes pārstāve Ilze Žunde.

Būvniecības darbus paredzēts ieplānot nākamā gada budžetā.

Patlaban vēl nav izstrādāts gala projekts, tāpēc nav zināmas projekta izmaksas, viņa piebilda.

Aģentūras LETA rīcībā esošajā domes rīkojumā, kas pieņemts 22.augustā, teikts, ka lēmums pieņemts, ņemot vērā «Skonto būves» vēstuli.

Jaunmārupes pamatskolas projektu par 59 965 latiem (85 323 eiro) 2004.gadā izstrādāja «Skonto būve».
Konkursā par Jaunmārupes izglītības iestādes būvniecību uzvarēja SIA «Kalnozols celtniecība»

, kas uzcēla izglītības iestādi par 2,64 miljoniem latu (3,7 miljoniem eiro). Izglītības iestādi atklāja 2005.gada 8.augustā.

Mārupes novada pašvaldība nevaino būvniekus saistībā ar baseina ēkas jumta konstrukciju sabojāšanos,

norādot, ka pati prasījusi koka konstrukcijas un tai bijis jāņem vērā, ka paaugstināta mitruma apstākļos tās reaģēs un 11 gadu laikā var deformēties un nolietoties.

Savukārt «Skonto būves» pārstāvji, lūgti komentēt situāciju, sacīja, ka uzņēmums izstrādāja kvalitatīvu Jaunmārupes pamatskolas būvprojektu.

Savukārt pamatskolas būvnieka SIA «MTK Construction» (iepriekš «Kalnozols celtniecība») bijušais līdzīpašnieks Valdis Kalnozols sacīja, ka nevar komentēt, kamdēļ Jaunmārupes pamatskolas ēkas jumta konstrukcijas kļuvušas nedrošas, iekams nav veikta to tehniskā ekspertīze.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu