Kā izvēlēties piemērotāko kamīnu

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lai gan, laikam uzlabojoties, vasarā ir grūti domāt par siltumu un gaismu, ko nes kamīns, kad aiz loga ir drūms vēsums, tieši šis ir īstais brīdis apsvērt kamīna ierīkošanu mājās un paspēt to izdarīt vēl līdz ziemai. Kamīnu veidi ir pavisam dažādi, sākot no dekoratīvam elementam līdz pat kamīniem, kas spēs pilnībā nodrošināt gan siltumu mājās, gan ēst gatavošanu. Par to, kādi kamīnu veidi ir pieejami un kā izvēlēties vispiemērotāko, stāsta veikalu tīkla K-rauta kategorijas speciālists Uģis Nelsons

«Izvēloties kamīnu, pirmkārt jāsaprot, cik lielu sildīšanas funkcijas tam vajadzēs veikt. Ja kamīns ir galvenā mājokļa apsildīšanas iekārta, tad nepieciešams lūkoties kurtuves veida vai akumulējoša kamīna virzienā. Pirms domāt par iespējamajiem variantiem, jāizmēra, cik liela kubatūra kamīnam būs nepieciešama, lai uzturētu siltumu.Akumulējošs kamīns nodrošina vienmērīgu siltumu telpā vairākas stundas pēc liesmas nodzišanas. Tam ir īpaši apdares materiāli, kas spēj noturēt un vienmērīgi atdot siltumu arī tad, kad uguns jau nodzisusi,» stāsta Uģis Nelsons.

Savukārt kamīna kurtuves darbojas kā centrālā apkure. «Šāda veida apkures iekārtas ir salīdzinoši dārgākas, taču spēj apsildīt lielu telpu. Par spīti to nozīmīgajai funkcijai, arī šāda veida krāsniņas izskata ziņā ir dekoratīvas gan modernos, gan antīkos stilos, kas iederēsies ikvienā interjerā,» stāsta veikalu tikla K-rauta kategorijas vadītājs Uģis Nelsons.

Tāpat piedāvājumā atrodami elektriskie kamīni gan ar siltuma radīšanas efektu, gan kā vienkāršs dekoratīvais elements. «Vislielākā elektrisko kamīnu priekšrocība ir to ērtā lietošana un uzstādīšana. To darbināšanai nav nepieciešams sagādāt malku un, tos uzstādot, nav nepieciešama dūmvadu ierīkošana. Turklāt uguns radītā omulība paradīsies ar vienu pogas klikšķi. Piedāvājumā atrodami arī kamīni ar 1.5 kw jaudu, kas papildus izskatam arī sniegs siltumu,» stāsta speciālists.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu