Populārākais alus Latvijā pirmajā pusgadā - «Cēsu premium»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Populārākais alus šogad pirmajā pusgadā Latvijā bija alus darītavas «Cēsu alus» ražotais «Cēsu premium», liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Akcīzes preču pārvaldes apkopotā informācija.

Otrs populārākais alus Latvijā 2016.gada pirmajos sešos mēnešos bija «Cēsu alus» ražotais «Miezītis», bet trešais populārākais alus bija alus darītavas «Aldaris» ražotais «Apinītis stiprais».

Starp desmit populārākajiem aliem ierindojas arī «Aldara» ražotais «Aldara gaišais», «Cido Grupas» ražotais «Lāčplēsis gaišais», «Cēsu alus» ražotais alus «Walter», seko «Cido Grupas» ražotais alus «Līvu Pilzenes», «Aldara» ražotais «Aldaris 1865», «Cēsu alus» ražotais alus «Cēsu brūža», bet pirmo desmitnieku noslēdz «Cido Grupas» ražotais alus «Līvu Rubenis».

Trīs lielākās alus darītavas pēc realizētā alus apmēra 2016.gada pirmajā pusgadā bija «Cēsu alus», «Cido Grupa», kā arī «Aldaris». Seko «Tērvetes AL», «Bauskas alus», «Piebalgas alus», «Užavas alus», «Valmiermuižas alus», «Ritaleks» un «Alus nams».

Par konkrētām produktu un alkoholisko dzērienu izplatītāju tirgus daļām VID neinformē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu