Kiberdrošības padomi tiem, kuri ir devušies uz Euro 2016

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Francijā pilnā sparā rit Eiropas futbola čempionāts, un ļoti daudz līdzjutēju ir devušies spēles skatīties klātienē. Vairākas spēles notiek darbdienās, tāpēc daži līdzjutēji brauciena laikā turpinās strādāt, izmantojot mobilās ierīces. Šajās dienās ierīces un to īpašnieki būs daudz neaizsargātāki pret kiberdraudiem, jo atbraukušie skatītāji bieži būs spiesti strādāt ļaužu pilnās vietās, izmantojot nedrošu publisko Wi-Fi tīklu.

Lai aizsargātu mobilajā ierīcē saglabātos uzņēmuma datus, Kaspersky Lab iesaka līdzjutējiem pievērst uzmanību tam, lai tad, kad sabiedriskās vietās tiek ievadīts lietotājvārds un parole, tos nevarētu slepus noskatīties potenciāli ļaundari, savukārt, saņemot aizdomīgu paziņojumu, neatvērt tajā iekļautos pielikumus un saites, bet tieši sazināties ar sūtītāju un precizēt, kas šī ir par vēstuli.

Ja lietišķa ziņa ir jānosūta no citas ierīces, nevis darba datora, ieteicams katru reizi izvēlēties visdrošāko kanālu, piemēram, ziņapmaiņas programmu ar iebūvētu šifrēšanu. Ja ierīcē nav šifrēšanas tehnoloģiju, nesūtīt vēstules publiskajā tīklā bez virtuālā privātā tīkla izmantošanas. Speciālisti iesaka pēc iespējas censties attālināti risināt tikai tos darba uzdevumus, kam nav nepieciešama uzņēmuma konfidenciālā informācija.

Svarīgs piesardzības pasākums ir drošības risinājuma instalēšana personīgajā ierīcē, kas tiek izmantota darbam. Ja tas jau ir instalēts, tad pirms brauciena nedrīkst aizmirst to atjaunināt. Tāpat ir jāatceras, ka nepieciešams aktivizēt ierīcē iebūvētās drošības funkcijas: Kaspersky Lab dati liecina, ka pagaidām to dara tikai 53% lietotāju. Vispār ieteicams ierīces aizsardzības nodrošināšanai izmantot veselu pasākumu kopumu, jo, ja kibernoziedzniekiem neizdodas viegli iekļūt sistēmā, viņi parasti izvēlas meklēt citu upuri, nevis tērēt laiku un spēkus jauniem uzbrukumiem.

Ja ierīce sabojājas, pazūd, tiek nozagta vai ir cietusi no izspiedējvīrusa vai kādas citas ļaunprogrammatūras, ieteicams nevilcināties un nekavējoties paziņot par to IT nodaļai, lai speciālisti paspētu veikt savlaicīgus pasākumus. Lai izvairītos no konfidenciālas informācijas noplūdes, ir ieteicams to iepriekš šifrēt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu