Argentīnā negodīgs ierēdnis netīro naudu slēpis klosterī

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Argentīnas sabiedrisko darbu sekretārs Hosē Lopess, kurš ieņēma šo amatu bijušās kreisās prezidentes Kristīnas Fernandesas valdībā, otrdien tika aizturēts pēc mēģinājuma paslēpt sieviešu klosterī pie Buenosairesas lielas naudas summas miljoniem eiro vērtībā.

Klosterim kaimiņos dzīvojošs cilvēks otrdienas rītā redzēja, ka kāds vīrietis iemet tā teritorijā maisus, un piezvanīja varas iestādēm. Policija ieradās un aizturēja šo vīrieti, kurš izrādījās bijušais Iekšlietu ministrijas Sabiedrisko darbu sekretariāta vadītājs Hosē Lopess.

Lopess sākumā tika aizturēts par šaujamieroča glabāšanu, bet pēc tam policija viņa atstātajos maisos atrada vairāk nekā 160 paciņas ar papīrnaudu un pulksteņiem. Vēl cita nauda bija paslēpta klostera virtuvē, un policija atrada naudu arī automobiļa bagāžniekā.

Lopess aizturēšanas brīdī bija «šoka stāvoklī» un apgalvoja, ka mēģinājis piekukuļot policiju, preses konferencē paziņoja Buenosairesas provinces drošības ministrs Kristians Ritondo.

«Viņš vēlāk sacīja mūķenēm, ka policija mēģinājusi nozagt naudu, kuru viņš mēģinājis ziedot. Tur ir ASV dolāri, jenas, eiro, Kataras valūta. Ir daudz naudas,» sacīja Ritondo, neminot precīzu daudzumu, jo šī nauda vēl tika skaitīta.

Buenosairesas piepilsētas Heneralrodigesas mērs Dario Kubars pastāstīja reportieriem, ka varas iestādes atradušas naudu dažādās valūtās vairāk nekā 6,4 miljonu eiro vērtībā Fatimas Rožukroņa Dievmātes klosterī.

Ziņa par Lopesa slēpto naudu un viņa aizturēšanu tika plaši atspoguļota Argentīnas telekanālos un mikroblogu vietnē «Twitter».

«Tas ir gandrīz kā kinofilmā. Mēs esam šokā, jo viņš nav sīks ierēdnis. .. Viņš vadīja sabiedriskos darbus, par kuriem bija tik daudz jautājumu, kur mēs redzējām tik daudz ikdienas korupcijas,» sacīja Argentīnas prezidenta Maurisio Makri kabineta vadītājs Markoss Penja.

Makri otrdien kādā sabiedriskā pasākumā nosauca atmaskoto Lopesa rīcību par apkaunojošu.

Kopš decembrī Fernandesu prezidenta amatā nomainīja Makri, viņa administrācija ir solījusi izskaust korupciju Argentīnā. Tiesneši tagad var brīvi izmeklēt lietas pret Fernandesu un viņas draugiem, nebaidoties no atriebības. Fernandesa ir iesaistīta izmeklēšanās par naudas atmazgāšanu un iespējamu nelikumīgu iedzīvošanos bagātībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu