Venecuēla atceļ divu dienu darba nedēļu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Venecuēlas prezidents Nikolasa Maduro otrdien paziņoja, ka atceļ ārkārtas pasākumus, kuru ietvaros valsts sektora darbinieki strādāja tikai divas dienas nedēļā.

Maduro aprīļa beigās darba nedēļu saīsināja līdz pirmdienai un otrdienai, lai taupītu elektroenerģiju valstī pastāvošās energokrīzes apstākļos.

«No šīs nedēļas valsts sektora darbinieki trešdienās, ceturtdienās un piektdienās atgriezīsies darbā līdz vieniem pēcpusdienā, pavisam uz sešām stundām,» uzrunā televīzijā paziņoja Maduro.

Tāpat piektdienās skolās atgriezīsies skolēni, kuri no mācībām šajā dienā tika atbrīvoti pirms vairākām nedēļām.

Maduro apgalvo, ka ūdens līmenis aiz valstī lielākā hidroelektrostacijas (HES) aizsprosta ir krities gandrīz līdz zemākajam līmenim, kas spēj nodrošināt HES darbību, un tas noticis sausuma dēļ. Eksperti gan uzskata, ka ir vainojams arī plānošanas un tehniskās apkopes trūkums.

Elektroenerģijas piegādes pārtraukumi ir kļuvuši par hronisku problēmu naftas ieguvējvalstij Venecuēlai. Vēl Maduro priekštecis - kreisais populists Ugo Čavess - 2010.gadā solīja atrisināt šo problēmu, bet panākumi šajā jomā ir mazi.

Venecuēla, kurā atrodas pasaules lielākās naftas rezerves, smagi cietusi no naftas cenu samazināšanās pēdējos divos gados un šobrīd cīnās ar hiperinflāciju, ekonomikas kritumu, plašu noziedzību un korupciju, kā arī ar pieaugošu pārtikas un elektroenerģijas trūkumu.

Daudzi šajās problēmās vaino Maduro un pauduši savu neapmierinātību protestos, kas nereti pārauguši vardarbībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu