Rīgas ostā par septiņiem miljoniem eiro padziļinās kuģu ceļu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas ostā par septiņiem miljoniem eiro plānots padziļināt kuģu ceļu, pavēstīja Rīgas brīvostas pārvaldes Sabiedrisko attiecību departamenta direktore Anita Leiškalne.

Viņa informēja - lai nodrošinātu drošu galvenā kuģu ceļa ekspluatāciju vasaras un ziemas navigācijas sezonā, Rīgas brīvostas pārvalde šogad ir ieplānojusi veikt kuģu ceļa remonta padziļināšanas darbus septiņu miljonu eiro apmērā.

Rīgas brīvostas pārvaldes izsludinātajā atklātajā konkursā par brīvostas akvatorijas padziļināšanu 2016.gadā starp uzvarētājiem ir Latvijas uzņēmumi, kas specializējas hidroceltniecības un bagarēšanas darbos, "VRG Profil" un "BMGS", kā arī starptautiskas kompānijas, kuras ietilpst padziļināšanas un hidroceltniecības projektu "pasaules lielajā pieciniekā" - "Rohde Nielsen", "Van Oord Dredging and Marine Contractors", "Jan De Nul" un "Boskalis ("Terramare"), klāstīja Leiškalne.

Viņa norādīja, ka 2016.gadā Rīgas brīvostas pārvaldes Kuģošanas departaments plāno veikt kuģu ceļa padziļināšanas darbus ar trijām metodēm: izmantojot jūras zemessūcēju (TSHD) ar grunts izvietošanu jūras atbērtnē, izmantojot jūras zemessūcēju ar grunts izvietošanu krastā, kā arī izmantojot daudzkausu zemessmēlēju (BLD) vai vienkausa zemessmēlēju (BD) ar grunts izvietošanu krastā.

Konkursā par akvatorijas padziļināšanu katrā no trijām metodēm darbi tika sadalīti vēl četrās kategorijās, ņemot vērā veicamo darbu apmēru. Tādējādi pretendentiem konkursa kārtībā bija iespēja pieteikties uz padziļināšanas darbu veikšanu 12 iepirkuma daļās vai tā saucamajās lotēs. Piedāvājumu uzņēmumi varēja iesniegt par visām lotēm, vai par kādu/kādām lotēm atsevišķi. Katrā lotē tika izvēlēti trīs saimnieciski izdevīgākie piedāvājumi un ar iesniedzējiem noslēgta vispārīga vienošanās.

Kopējais 2016.gadā paredzamais izsmeļamās grunts apmērs ir 800 tūkstoši kubikmetru, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Rīgas brīvosta pēc pārkrauto kravu apmēra un apkalpoto pasažieru skaita ir lielākā osta Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu