Eiro vērtība pret dolāru nokrītas līdz zemākajam līmenim

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiro vērtība attiecībā pret ASV dolāru ceturtdien samazinājās līdz zemākajam līmenim vairāk nekā gada laikā, taču tirgi saglabājās stabili pēc Itālijas obligāciju pārdošanas, kas atjaunojusi bažas par eirozonas parādsaistību krīzi.

Neilgi pēc dienas vidus eiro kurss nokritās līdz 1,2858 dolāriem, kas ir zemākais līmenis kopš 2010.gada 14.septembra.

Eiro vērtība samazinājās arī attiecībā pret Japānas jenu, sarūkot līdz 110,06 jenām un reģistrējot zemāko līmeni kopš 2001.gada jūnija.

Itālijas valdība no obligāciju pārdošanas ceturtdien ieguvusi septiņus miljardus eiro (4,9 miljardus latu), kas ir mazāk par plānotajiem 8,5 miljardiem eiro (5,9 miljardiem latu), taču ilgtermiņa procentu likmes spējušas noturēties zem bīstamās 7% robežas.

«Obligāciju pārdošana noritēja veiksmīgi, ņemot vērā pašreizējo situāciju eirozonā, taču procentu likme desmit gadu obligācijām gandrīz 7% apmērā ir ļoti augsta, un es tai paredzu strauju pieaugumu, ja pašreizējās problēmas turpināsies,» norāda «ETX Capital» analītiķis.

Analītiķi arī uzsver, ka nav izslēdzama iespējamība par nepieciešamību glābt Itāliju, ja finanšu tirgi zaudēs pacietību par Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu ministru nespēju atrisināt parādsaistību krīzi.

Tikmēr Eiropas akciju biržās Londonas indekss «FTSE 100» ceturtdien palielinājies par 0,14%, Parīzes «CAC 40» indekss - par 0,34%, bet Frankfurtes «DAX 30» indekss - par 0,3%.

Savukārt Milānas biržas indekss «FTSE Mib» sarucis vien par 0,03%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu