Rīgas klubi piedāvās dažādas Jaunā gada sagaidīšanas iespējas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

2015.gadu, kas pēc ķīniešu kalendāra ir Kazas gads, Rīgas klubi piedāvā sagaidīt dažādās noskaņās - gan piedaloties tematiskās ballēs, gan dejojot dejas līdz rītam dīdžeju mūzikas pavadījumā.

Teātrī un klubā «Hamlets» plkst.20 sāksies «Gadsimta Jaungada balle», gadu mijā piedāvājot nokļūt simt gadus senā pagātnē - 1914./1915.gadā. Pasākuma apmeklētājus gaidīs attiecīgajam laikmetam atbilstīga atmosfēra, mūzika un izklaides programma, kā arī uzkodas un šampanietis neierobežotā daudzumā. Biļetes uz sarīkojumu nopērkamas interneta vietnē «www.bezrindas.lv».

Rīgas klubā «Coyote Fly» norisināsies pasākums «White Circus and Masquerade», kurā gaidāmi iluzionista, gaisa vingrotāju un klaunu priekšnesumi. Par muzikālu baudījumu visas nakts garumā rūpēsies izteiksmīgā vokāla īpašniece «Diva Avari».

Bārs «Just» piedāvās iejusties «Jaungada pasakā», kurā vieta atradīsies gan iluzionistam, gan astrologam, gan austrumu dejotājām, gan ledus bāram un salūtam. Pasākumā muzicēs Jānis Stībelis ar grupu, Iluta Valtere un Andžeja Grauda bungu skolas audzēkņi, kā arī dīdžeji «Armandd Keraynn» un «NuFreak».

Kultūras bārā «Sapņi un kokteiļi» notiks Jaungada disko balle, kurā par muzikālo noformējumu gādās Viktors Lapčenoks un «Transleiteris», bet vakaru vadīs Santa Dejus no improvizācijas teātra «Spiediens».

Naktslokālā «Aristīds» Jaunā gada sagaidīšana būs ieturēta mistikas un kulta seriāla «Tvinpīka» noskaņās. Pirms pusnakts būs skatāma teatrāla performance «Tikšanās ar pagales sievieti» un klausāma elektroniskās mūzikas performance britu grupas «Beachers» izpildījumā, bet pēc pusnakts paredzētas dejas un dažādi tematiski pārsteigumi.

Kaņepes Kultūras centrā gadu mijā gaidāms «Pēdējā brīža avangards». Vakara gaitā iecerētas Rūdolfa Kugrēna sarunas par avangardu un kino avangarda iepazīšana, kā arī eksperimentālā džeza trio «Deko Motion» uzstāšanās. Muzikālo programmu papildinās dīdžeji «Cozy Fakirs», «Heincha» un Klāvs Lauls.

«Latvijas 1.rokkafejnīcā» norisināsies pasākums «Roka pērles un dimanti Reiterna namā». Kluba pirmajā stāvā spēlēs DJ Zane Stocka, otrajā - DJ Rolands, bet klavierbārā notiks «Vēja brāļu» karaoke. Pirms pusnakts uz «Rokkafejnīcas» galvenās skatuves kāps Valters Frīdenbergs un Dāvis Ābrams, bet pēc pusnakts - «Coco Orchestra».

Vecrīgas klubs «Nabaklab» 31.decembra vakarā piedāvās Jaungada sagaidīšanas balli, abās kluba zālēs pulcējot daudzveidīgu dīdžeju komandu. Kluba lielajā zālē uzstāsies viens no «Ritma institūta» dibinātājiem mūzikas producents DJ «Ai-Va», pankroka grupas «Inokentijs Mārpls» līderis «Dambis», Roberts Gobziņš un radio «Naba» raidījuma «Plūdums» vadītājs «Mixmaster Raitis». Toties kluba «chill-out» zālē pirms pusnakts plates griezīs mūzikas apskatnieks Uldis Rudaks, taču vēlāk pie dīdžeju pults stāsies DJ «Megafons» un elektroniskās mūzikas dīdžejs «Stereoglyph».

Klubā «First» Andrejsalā gadu mijā gaidāmi priekšnesumi no grupas «Musiqq» un «Delicious ladies», «Četros baltos kreklos» notiks Jaunā gada sagaidīšana rokenrola stilā kopā ar apvienību «Rock'n'berries», bet bārs «Laternu stundā» piedāvās pēdējo 50 gadu labākās mūzikas video diskotēku Latvijas labāko vīdžeju izpildījumā.

Toties klubā «Pulkvedim neviens neraksta» gadu mijā būs iespējams baudīt dažādu žanru elektronisko deju mūziku. Galvenajā deju zālē skanēs kā labākie šī gada «deep» un «tech house» ieraksti, tā arī žanra klasika. Pie atskaņotājiem varēs dzirdēt pasākuma organizatorus Bogdanu Taranu un Maksu Lomovu, kā arī vairākus viesmāksliniekus - «Judzhen» un «Rise» ar «Chi Chi Chilayz», kas pazīstami kā zīmols «Deeplomacy». Apakšējā zāle tiks atvēlēta tādiem ritmiem kā «trap», «breakbeat», fanks, hiphops un «drum'n'bass» - tos atskaņos Matīss Vērdiņš, «Esoniq» un vecākais no mūsdienās vinilu spēlējošajiem dīdžejiem Latvijā - «Mixmaster AG».

Klubā «Depo» apmeklētājus gaidīs ikgadējā Jaungada ballīte divos stāvos. Pasākumā skanēs mūzika amplitūdā no rokenrola līdz «indie» disko, kā arī gaidāma pašmāju grupas «Persiku raķetes» uzstāšanās. Rīgas krogā «Leningrad» paredzēts vakars ar dzīvo mūziku, dīdžeju, salūtu un dejām. Pirms pusnakts ska un regeju spēlēs «Sound Religion», bet rokenrola ritmus piedāvās «Tomas Band».

Savukārt bijušajā Rīgas alus rūpnīcas ēkā, Bruņinieku ielā 2, uz divām skatuvēm norisināsies pasākums «Rasols», kurā dažādu dīdžeju izpildījumā līdz pat rītam skanēs ambientās, industriālās, «dub», «idm», «italo disco», «psy», «tribal», «drum'n'bass», tehno un elektroniskās mūzikas ritmi.

Dažādi pasākumi notiks arī citās Rīgas izklaides vietās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu