«ABLV Bank» pirmajā ceturksnī strādāja ar € 21,5 miljonu peļņu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

AS «ABLV Bank» pirmajā ceturksnī strādāja ar 21,5 miljonu eiro peļņu, teikts bankas paziņojumā biržai «Nasdaq Riga». Salīdzinājumam - pērn pirmajā ceturksnī banka strādāja ar 20,1 miljona eiro peļņu. Bankas aktīvu apjoms pirmā ceturkšņa beigās bija 4,68 miljardi eiro.

Bankas piesaistīto noguldījumu apjoms marta beigās bija 3,56 miljardi eiro.

Bankas kredītportfeļa apjoms marta beigās bija 899,8 miljoni eiro. Banka informē, ka tā aktīvi turpināja komerckredītu izsniegšanu. Šī gada pirmajā ceturksnī, salīdzinājumā ar 2015.gada pirmo ceturksni, vidējais komerckredītu portfeļa apjoms audzis par 21%, kopējam komerckredītu portfeļa apjomam ceturkšņa beigās sasniedzot 462,6 miljonus eiro. Gada pirmā ceturkšņa laikā parakstīti jauni kredītlīgumi par kopējo summu 49,9 miljoni eiro, pārsvarā kreditējot uzņēmumus Latvijā.

Banka šogad turpināja veikt ieguldījumus vērtspapīros. Kopējais vērtspapīru portfeļa apjoms 31.martā bija 2,51 miljards eiro. Gandrīz visu bankas vērtspapīru portfeli veido parāda vērtspapīri ar fiksētu ienākumu. Vērtspapīru portfeļa gada ienesīgums pirmajā ceturksnī bija 3,5%.

Emitēto parāda vērtspapīru apjoms sasniedza 562,6 miljonus eiro.

Bankas kapitāls un rezerves - 243,8 miljoni eiro.

Bankas kapitāla pietiekamības līmenis 31.martā bija 16,31%, bet likviditātes līmenis - 81,61%.

Kapitāla atdeves rādītājs ROE 31.martā bija 30,83%, bet aktīvu atdeves rādītājs ROA - 1,8%.

Aprīlī notika bankas kārtējā akcionāru sapulce, kurā tika apstiprināts bankas gada pārskats un konsolidētais gada pārskats par 2015.gadu. Akcionāru sapulce apstiprināja valdes priekšlikumu par 2015.gada peļņas izlietošanu, saskaņā ar kuru 68,8 miljoni eiro tika izmaksāti dividendēs, par vienu bankas akciju dividenžu apmērs bija 1,95 eiro.

«ABLV Bank» informē, ka 2016.gada tīrā peļņa plānota aptuveni 2015.gada līmenī. Situācija finanšu tirgos kopumā un bankas mērķa reģionos, kā arī dažādu uzraudzības institūciju prasību pieaugums neļauj šogad cerēt uz tikpat strauju biznesa pieaugumu kā iepriekšējos gados, skaidro banka. Tomēr tā norāda, ka bankas biznesa modelis ir efektīvs un risku vadība - stingra un pārdomāta, tāpēc šī gada rezultātus var prognozēt aptuveni 2015.gada līmenī. 2016.gadā plānots saglabāt tīros komisijas ienākumus un peļņu iepriekšējā gada līmenī. Plānots izsniegt arī jaunus komerckredītus, finansējot lielus biznesa projektus.

Kā ziņots, pagājušajā gadā «ABLV Bank» strādāja ar 69 miljonu eiro peļņu.

«ABLV Bank» lielākajiem akcionāriem Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 86,25% no bankas balsstiesīgā pamatkapitāla.

ABLV grupā darbojas «ABLV Bank», «ABLV Bank Luxembourg», IBAS «ABLV Capital Markets», IPAS «ABLV Asset Management», KS «Pillar Holding Company», AS «ABLV Consulting Services», SIA «ABLV Corporate Services», SIA «New Hanza City» un citi uzņēmumi. ABLV grupai ir pārstāvniecības Maskavā, Sanktpēterburgā, Vladivostokā, Kijevā, Odesā, Minskā, Almati, Baku, Taškentā, Honkongā, Limasolā, Ņujorkā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu