Iedzīvotājus aicina uz Ziemassvētku koncertiem Rīgā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ziemassvētkos rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti apmeklēt Rīgas Ziemassvētku koncertu Ķīpsalas hallē un svētku koncertus galvaspilsētas kultūras centros un dievnamos, kā arī aplūkot vides objektu festivālu «Ziemassvētku egļu ceļš», informēja Rīgas domē.

Rīgas Ziemassvētku koncertā Ķīpsalas hallē, kas notiks 25.un 26.decembrī, klausītājus priecēs solisti Elīna Šimkus, Daumants Kalniņš, Jānis Kurševs, pūšamo instrumentu ansamblis «Live Brass», Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris «Sōla», Vidzemes kamerorķestris un Daumanta Kalniņa instrumentālā grupa, pie diriģenta pults būs Kaspars Ādamsons un Andris Veismanis. Programmā talantīgi mūziķi, klasiskās un populārās mūzikas sintēze, vērienīgums - tas raksturo šī gada Rīgas Ziemassvētku koncertu.

Koncerta pirmajā daļā skanēs klasiskās mūzikas pērles Georga Frīdriha Hendeļa, Džakomo Pučīni, Marka Antuāna Šarpentjē skaņdarbi, pasaulslavenā igauņu komponista Arvo Pērta aizkustinošā «Igauņu šūpuļdziesma», kā arī iemīļotas Ziemassvētku dziesmas komponista Valta Pūces aranžējumā. Savukārt otrajā daļā klausītājiem gaidāma tikšanās ar Daumanta Kalniņa un viņa kvinteta radītām kompozīcijām un dziesmu aranžijām, kuras īpaši šim koncertam papildinās Vidzemes kamerorķestris un jauktais koris «Sōla». Līdztekus mazāk dzirdētām melodijām svētku noskaņu papildinās vairākas labi zināmas un iemīļotas Ziemassvētku dziesmas. Daudzveidīgo muzikālo partitūru papildinās Ievas Kemleres veidota horeogrāfija.

22., 23. un 25.decembrī Svētā Pestītāja Anglikāņu baznīcā notiks jau tradicionālie jauniešu kora «Balsis» Ziemassvētku koncerti, kurus kuplinās DJ Monsta radītā balss un elektronikas saspēle un VJ Pētera Brīniņa krāšņais vizuālais ceļojums. Koncertos būs sajūtama īpaša gaisotne un savstarpēja saspēle ar klausītājiem, bet koncerta noslēguma kopīga mielošanās ar koristu pašceptām piparkūkām.

Svētvakaru 24.decembrī un svētkus 25.decembrī ieskandinās koncerts «Ziemassvētku noskaņa», kas notiks Lielajā ģildē, piedaloties Rīgas kamerkorim «Ave Sol», instrumentālajai grupai Eināra Lipkes vadībā un diriģentam Andrim Veismanim. Savukārt divas dienas vēlāk, 26.decembrī, šajā vietā džeza mūzikas gaisotnē klausītājus gaidīs profesionālā pūtēju orķestra «Rīga» bigbends diriģenta Raita Ašmaņa vadībā, solisti Annija Putniņa, Rūta Dūduma, Juris Vizbulis un Roberts Memmēns koncertā «Riga Jazz Ziemassvētkos».

Svētkos īpašs Ziemassvētku labdarības koncerts «Apsnieg eņģeļu koks» notiks Rīgas Domā, un koncertā savāktie ziedojumi tiks nodoti bērnu paliatīvajai aprūpei.

Svētku koncerti ar koru, mūzikas instrumentu solistu, stīgu kvarteta un dziedātāju piedalīšanos notiks arī kultūras centrā «Mazā ģilde», VEF Kultūras pilī, kultūras centrā «Imanta» un Kalnciema kvartālā.

Līdztekus koncertiem iedzīvotāji aicināti apmeklēt Ziemassvētku tirdziņus un vides objektu festivālu «Ziemassvētku egļu ceļš», kurā šogad apskatāmas 74 mākslinieku veidotas egles, kas pārsteigs ar ideju oriģinalitāti un realizēšanā izmantotajiem materiāliem. Vides objekti visā to krāšņumā redzami laikā, kad iedegts pilsētas apgaismojums.

Adventes un Ziemassvētku pasākumus Rīgā atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Pasākumu programma atrodama interneta vietnē «www.kultura.riga.lv», bet drukātā veidā tā pieejama tūrisma informācijas centros, Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālēs un kultūras centros.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu