Šlesers draudējis izņemt naudu no Krājbankas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ja Latvija nebūs pretimnākoša, kritušās Krājbankas bijušie īpašnieki, Antonovu ģimene, saglabā iespējas ar ofšoru palīdzību piedzīt no "airBaltic" 50 miljonus eiro, ziņo raidījums "Nekā personīga", TV3. Šāds secinājums radies no Aleksandra Antonova izteikumiem, kurš bija ieradies Rīgā, lai tiktos ar Latvijas varasiestādēm un mēģinātu risināt Krājbankas tālāko likteni.

Specifiskās zināšanas un sakari ir burkāns, ko Antonovu ģimene piedāvā Latvijai. Pātaga ir izsniegtais kredīts "airBaltic". Kāds Antonova ofšors ir aizdevis 50 miljonus eiro Bertolda Flika "Baltijas Aviācijas sistēmām". Saskaņā ar vienošanos tā ieguldīja šo naudu "airBaltic". Tādēļ ofšoram ir iespēja to no lidsabiedrības atprasīt.

“Tā manā izpratnē ir svarīgākā lieta. Jo, ja mēs neatrisinām šo jautājumu, tad "airBaltic" teorētiski varētu draudēt sarežģītas attiecības ar nezināmiem kreditoriem,” skaidro viens no neformālajiem sarunu vedējiem, "Lattelecom" padomes priekšsēdētājs Gatis Kokins.

Šlesera draudi

Antonovi noveļ vainu uz Latvijas oligarhiem, kas banku ievilkuši "airBaltic" kreditēšanā. Ainārs Šlesers draudējis: ja banka nedos kredītu "airBaltic", Satiksmes ministrijas uzņēmumi izņems kredītus no Krājbankas.

Uz "Nekā personīga" jautājumu - kas bija cilvēks, kas piedraudēja jums izņemt noguldījumus, - Antonovs atbildēja: “Drīkst, es nenosaukšu uzvārdu, bet šis cilvēks bija Latvijas redzamāko cilvēku trijotnē.”

- Lemberga kungs?

- Nē.

- Šķēle?

- Nē. Es negribu nosaukt uzvārdu.

Antonoviem jaunas uzticības personās

Šobrīd Antonovi uzticas jau citiem cilvēkiem – Bislanam Abdulmuslimovam un Gatim Kokinam. Pēdējo "Vienotība" gandrīz izslēdza no savām rindām par to, ka, organizējot slepenas sarunas, viņš esot apkaunojis partiju.

Kokina un Bislana Abdulmuslimova tikšanās ar Antonoviem nepalika nepamanīta valsts augstākajām amatpersonām. Par to, vai tas neapdraud valsts drošību, šonedēļ sprieda arī Nacionālās drošības padomē, kas pulcē Valsts prezidentu, Saeimas priekšsēdētāju, premjeru, iekšlietu un aizsardzības ministru, kā arī attiecīgo Saeimas komisiju vadītājus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu