"Acer" kļūst par otro lielāko portatīvo datoru ražotāju (4)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saskaņā ar informācijas tehnoloģiju tirgus izpētes kompānijas "Gartner DataQuest" apkopoto informāciju Taivānas datoru ražošanas kompānija "Acer Inc." šā gada trešajā ceturksnī ir kļuvusi par otro lielāko portatīvo datoru un trešo lielāko personālo datoru ražotāju pasaulē, teikts ceturtdien izplatītajā "Acer" paziņojumā.

Portatīvo datoru ražošanas ziņā "Acer" apsteidza ASV datoru ražotāju "Dell", bet personālo datoru ražošanā - Ķīnas kompāniju "Lenovo".

"Gartner DataQuest" apkopotā informācija liecina, ka ASV informācijas tehnoloģiju kompānija "Hewlett-Packard" (HP) šā gada trešajā ceturksnī saražoja 6,26 miljonus portatīvo datoru, "Acer" - 4,28 miljonus, bet "Dell" - 3,94 miljonus vienību.

Savukārt arī pēc kopējā saražoto personālo un portatīvo datoru skaita HP ierindojās pirmajā vietā ar 12,85 miljoniem vienību.

Savukārt "Dell" saražoja 9,85 miljonus datoru, "Acer" 5,54 miljonus, bet "Lenovo" - 5,5 miljonus vienību.

Savu pozīciju uzlabošanos "Acer" pārstāvji galvenokārt skaidroja ar trešajā ceturksnī īstenoto ASV konkurenta "Gateway Inc." pārņemšanu.

1976.gadā dibinātā kompānija "Acer" nodarbina aptuveni 5300 cilvēku vairāk nekā 100 valstīs.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu