Šodien Latvijas 90.gadskārtu svinēs Latgalē (26)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Valsts prezidents Valdis Zatlers piedalīsies Latvijas proklamēšanas 90.gadadienas svinībās Latgales novadā, Rēzeknē, informēja Prezidenta preses dienestā. Zatlers ar kundzi Lilitu Zatleri Rēzeknes apmeklējumu sāks ar piedalīšanos ekumeniskajā dievkalpojumā Rēzeknes Jēzus Sirds Romas katoļu katedrālē.

Pēc tam notiks militārā parāde pie Latgales atbrīvošanas pieminekļa "Vienoti Latvijai", kur Valsts prezidents uzrunās Latgales iedzīvotājus. Vizītes turpinājumā tiks atklāta Latgales mākslinieku darbu izstāde "Rudens 2008" Latgales kultūrvēstures muzejā.

Pēcpusdienā Rēzeknes Jēzus Sirds Romas katoļu katedrālē Valsts prezidenta lūgtajiem viesiem sāksies svētku koncerts. Tajā piedalīsies arī pasaulslavenā ērģelniece rēzekniete Iveta Apkalna.

Īpašu dāvanu valsts svētkos gatavo Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas simfoniskais orķestris, Festivāla koris un solisti Helēna Borele un Krišjānis Norvelis. Koncertā katedrālē skanēs Pētera Barisona kantāte "Brīnumzeme", kā arī latviešu un Rietumeiropas komponistu mūzika.

Kā ziņots, Latvijas 90.gadadienas svinības šogad tradicionāli 18.novembrī notiks Rīgā, bet pirms tam - arī Latvijas četros novados. Latgale ir pēdējais no novadiem, kurā tiek svinēta Latvijas 90 gadu jubileja.

Svētki reģionos tika organizēti, lai valsts dibināšanas jubileju svinētu pēc iespējas plašāk un lai šādi dotu iespēju pēc iespējas lielākam Latvijas iedzīvotāju skaitam apmeklēt svētku pasākumus.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu