Windows 10 tiks prezentēts janvāra beigās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Microsoft jaunās operētājsistēmas Windows 10 lielā prezentācija norisināsies 21.janvārī, kompānijas mājvietā Redmondā. Prezentācijā piedalīsies gan kompānijas vadītājs Satja Nadella, gan direktoru padomes pārstāvis Terijs Maiersons, gan Džo Belfjors, kas bijis atbildīgs par operētājsistēmas izstrādi, gan arī Fils Spensers, kas lielā mērā saistīts ar Xbox platformas izstrādi. Par to vēsta Newsru.com.

Ielūgumos, ko uz prezentāciju saņēmuši mediju pārstāvji un dažādu perifērijas programmu izstrādātāji, nav minēts, vai Microsoft plāno atklāt arī jaunu mobilās platformas versiju. ZDNet.com pārstāve Mērija Džo Foulija gan apgalvo, ka līdz ar Windows 10 janvāra beigās tiks prezentēta arī jauna mobilā operētājsistēma.

21.janvāra pasākumā Microsoft plānojot prezentēt arī Windows 10 iepazīšanās versiju. Tai pirmie piekļuvi iegūs Windows Insider programmas dalībnieki un tikai pēc tam ierindas lietotāji.

Šajā Windows 10 versijā parādīsies funkcijas Continuum atbalsts, ar kuru hibrīdiekārtu lietotājs var brīvi pārslēgties starp dažādiem darbības režīmiem atkarībā no tā, vai ārējā klaviatūra ir nepieciešama vai ne. Tāpat operētājsistēmā iestrādāts virtuālā asistenta Windows Cortana balss atpazīšanas atbalsts.

Pirmoreiz informācija par plānoto jaunās Windows operētājsistēmas prezentēšanu janvārī izskanēja novembrī. Jau toreiz informētie avoti apgalvoja, ka prezentācija nenotiks ikgadējās patērētāju elektronikas izstādes CES 2015 ietvaros (tā norisināsies no 6. līdz 9. janvārim Lasvegasā).

TVNET jau ziņoja, ka Windows 10 operētājsistēma veidota, lai pielāgotos visdažādākajām ierīcēm, ko lietojam ikdienā, - sākot ar Xbox spēļu konsolēm un portatīvajiem datoriem līdz viedtelefoniem, planšetēm un citām pārnēsājamām ierīcēm. Līdz ar Windows 10 Microsoft programmētājiem piedāvās arī vienotu izstrādes platformu, kurā veidotās programmas būs izmantojamas uz dažādām ierīcēm un pieejamas vienā virtuālajā veikalā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu