Tuvojas Ziemassvētku džeza koncerts

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

26. decembrī plkst. 20.00 Lielajā ģildē notiks džeza mūzikas koncerts «Riga jazz Ziemassvētkos». Solisti Annija Putniņa, Rūta Dūduma, Juris Vizbulis un Roberts Memmēns kopā ar Profesionālā pūtēju orķestra «Rīga» bigbendu diriģenta Raita Ašmaņa vadībā atskaņos džeza aranžējumus populārām Ziemassvētku melodijām, kā «White Christmas», «Klusa nakts, svēta nakts», «Let It Snow! Let It Snow!» un citām.

Programmā iekļauti vairāki instrumentālie skaņdarbi džeza versijās, starp kuriem Līroja Andersona «Kamaniņu brauciens» un Džonija Marksa «Ziemeļbriedis Rūdolfs», ar kuriem orķestra «Rīga» bigbends uzburs svētku un ziemas noskaņu.

Vokālisti Annija Putniņa un Juris Vizbulis kā skatuves partneri jau satikušies mūzikla «Les Misérables» iestudējamā 2009. gadā. Tagad, pēc aizritējušiem pieciem gadiem, kuros bijušas gan studijas Londonā, gan dažāda koncertu un šovu pieredze Latvijā un pasaulē, abi dziedātāji dziedās koncerta «RIGA JAZZ Ziemassvētkos» pirmajā daļā gan kā solisti, gan vienojoties kopīgā duetā. Skanēs tādas dziesmas kā «The Christmas Song», «O, Holy Night», «White Christmas», «It’s The Most Wonderful Time», «Santa Baby».

Koncerta otrajā daļā uzstāsies Rūta Dūduma un Roberts Memmēns. Klausītājiem būs iespēja dzirdēt dziesmas «Santa Claus Is Coming to Town», «Baby, It’s Cold Outside», «Jingle Bells Rock». Abi solisti zināmi kā vokālās grupas «Framest» dalībnieki. Tallinā 2013. gadā Rūta Dūduma ieguva pirmo vietu džeza dziedātāju konkursā «Nõmme Jazz», un šis panākums viņai deva iespēju koncertēt vairākos džeza festivālos ārpus Latvijas.

Noslēgumā visi solisti apvienosies vokālā kvartetā un atskaņos Daianas Krallas dziedāto un Džona Kleitona aranžēto dziesmu «Jingle Bells» un Čārlza Reja versiju «Mazais bundzinieks».

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv. Aktuālākā informācija ir pieejama www.music.lv/riga, www.facebook.com/RIGAorchestra, www.draugiem.lv/pporiga

Koncerta «RIGA JAZZ Ziemassvētkos» laikā klausītājiem būs iespēja iegādāties jaunāko orķestra «Rīga» bigbenda ierakstu albumu «RIGA JAZZ», kurā ieskaņota Gordona Gudvina, Čika Koreas un Džordža Geršvina mūzika, kā arī Raimonda Paula svīta «Melnās krāsas» ar autoru pie klavierēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu