Biedrības: Šajā sezonā piekraste ir tīrāka nekā iepriekšējos gadus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Austra Helēna Žaggere/LETA

Vasaras sezonu Latvija sagaida ar daudz tīrāku piekrasti kā iepriekšējos gadus, secinājušas organizācijas «Zemes draugi» un Vides izglītības fonds, kas 20.maijā, Eiropas Jūras dienā, Vakarbuļļu peldvietā Rīgā atklās ikgadējo kampaņu «Mana jūra».

Pasākuma laikā, kas sāksies plkst.15, būs iespēja iepazīties ar jaunākajiem datiem par Latvijas piekrastes tīrību šajā pavasarī un tiks sniegta informācija par šā gada zaļās ekspedīcijas plāniem.

«Šogad sezonas sākumu, par lielu gandarījumu organizatoriem, Latvija sagaida ar daudz tīrāku piekrasti kā iepriekšējos,» secina organizācija.

Vides izglītības fonda dibinātā kampaņa «Mana Jūra» šogad norisināsies jau piekto gadu. Tās mērķi ir pievērst sabiedrības uzmanību jūras piesārņojošo atkritumu problemātikai un nodrošināt aktīvu sadarbību risinājumu meklēšanā, kā arī iesaistīt sabiedrību, pašvaldības un valsts institūcijas Latvijas piekrastes un Baltijas jūras vides unikalitātes un vērtības apzināšanā.

Katru vasaru tiek mērots vairāk kā 500 kilometrus garš ceļš gar Latvijas jūras piekrasti. Ekspedīcijai pievienoties tiek aicināts ikviens, kurš vēlas iepazīt un aktīvi rīkoties Baltijas jūras un Latvijas piekrastes aizsardzībā. Šogad ekspedīcija sāksies 14. jūlijā Nidā un noslēgsies 14. augustā Ainažos.

Pasākums norisināsies sadarbībā ar kampaņas atbalstītājiem – Latvijas Vides aizsardzības fondu, Rīgas pilsētas Pārdaugavas izpilddirekciju, kā arī Vides izglītības fonda Zilā Karoga programmu un starptautisko projektu «Blastic».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu