Plāno pievērst pastiprinātu uzmanību atkritumu apsaimniekošanas nozarei

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts vides dienests (VVD) šogad un nākamgad pastiprinātu uzmanību plāno pievērst atkritumu apsaimniekošanas nozarei, intervijā aģentūrai LETA sacīja VVD ģenerāldirektore Inga Koļegova.

VVD plāno pievērsties atkritumu pārrobežu pārvadājumu kontrolei

- tā būšot viena no dienesta darbības prioritātēm turpmākajos divos gados. «Mēs esam sapratuši, ka trūkst informācijas par šo jomu, lai to pietiekami efektīvi kontrolētu,» iemeslu skaidroja Koļegova.

Otra prioritāte būšot saistīta ar atkritumu apsaimniekošanas iekārtu kontroli, kur VVD uzdevums ir sekot līdzi tam, kā notiek atļauju izsniegšana šo iekārtu darbināšanai. Uzdevums esot noskaidrot, kur ir kļūdas un kur ir ieviesušās kādas neatbilstības.

Tāpat VVD šogad pievērsīsies radiācijas drošības jomas sakārtošanai,

kur liels izaicinājums būšot izdot licences un citus administratīvos aktus atbilstoši jaunajam regulējumam. Tāpat pūles būs jāvelta radiācijas drošības kontroles vadlīniju izstrādei.

Kā trešā joma, kur tiks pievērsta pastiprināta uzmanība, būs ar zivju resursu aizsardzību saistītie jautājumi, kur ir paredzēts izstrādāt inspekciju veikšanas plānu - kā veikt pārbaudes, lai sasniegtu labākos rezultātus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu