Iztaisnosim savu Jakobi līniju! (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šobrīd ir iespējams izvēlēties tik daudz dažādu masāžu, ka, visticamāk, izbrīnu izraisītu kādreiz ierastais jautājums: "Jums kakla vai muguras masāžu?" Tagad tiek piedāvātas jumeiho, čampi, marma čikitsa, sambahāna... Spēj tikai izprast, kas ir kas un kāpēc mums vajadzīga šī japāņu, indiešu vai ķīniešu pieredze veselības atgūšanā!

Jumeiho – ķermeņa līdzsvaram

Pēc pāris gadiem savu 30. jubileju varēs atzīmēt jumeiho. 1978. gadā kāds mācīts japānis, izpētot dažādas masāžas metodes Japānā, Ķīnā un citviet, radīja jaunu masāžas veidu – jumeiho, kas tulkojumā nu nepavisam neskan izsmalcināti romantiski, bet gan tieši un nepārprotami: "cilvēka dzīvības spēku izlīdzināšana caur iegurņa kaulu nostiprināšanu"...

Šī masāža sastāv no 100 kustībām un tiek raksturota kā diezgan nežēlīga. Metodes teorija pamatojas uz mācību par līdzsvaru. Senie ķīnieši uzskatīja, ka katrai struktūrai ir savs centrs - arī cilvēka organismam. Proti, centrs atrodas punktā, kur krustojas mugurkaula centrālais kanāls ar iegurņa līniju, kuru sauc par Jakobi līniju.

Ja ir novirzījies viens no iegurņa kauliem, līdzsvars zūd, ķermenis sasveras; skeleta, muskulatūras un iekšējo orgānu normālais stāvoklis tiek izjaukts - mūs sāk mocīt visvisādas kaites. Parādās aknu, kuņģa, sirds darbības traucējumi, potences problēmas. Tad nu fizioterapeits ķeras pie darba - masē muskuļus un koriģē locītavas, izvingrinot katru no tām. Tiklīdz skriemeļi ir iebīdīti vietā, pazūd spiediens uz muguras smadzeņu nerviem, un orgāni saņem normālus nervu impulsus.

Jumeiho masāžas pozitīvais efekts: novērš iekšējo sasprindzinājumu, paaugstina emocionālo tonusu, paaugstina imunitāti, uzlabo audu vielmaiņu, palielina kustību apjomu locītavās.

Speciālisti apgalvo, ka: biroja darbinieku modernā pavadone spondiloze muks prom no jumeiho masāžas; jumeiho masāžai nav kontrindikāciju un nevēlamu efektu.

Vulkāns vai ledusskapis uz muguras

Krietni senāks Austrumu ārstniecības veids ir masāža ar karstajiem akmeņiem. Tajā izmanto bazaltu, vulkānu izvirdumu "produktu", un pusdārgakmeņus.

Ja izvēlēsieties šo masāžas veidu, der zināt, ka karstie akmeņi mazina slimības simptomus un novērš to cēloni. Akmeņi ar savu elektromagnētisko starojumu iedarbojas uz konkrēto ādas laukumu un nervu sistēmu, caur kuru pie siltuma tiek arī muskuļi un locītavas. Masāžā lieto dažāda izmēra neapstrādātus akmeņus, kurus novieto uz muguras, kakla, sejas, rokām, kājām, arī pirkstiem.

Akmeņus gan uzsilda līdz 50 grādu temperatūrai, gan atdzesē līdz aptuveni pieciem grādiem. Aukstie akmeņi organismu tonizē, bet pusdārgakmeņus izmanto, ja vēlas pārdalīt enerģiju, kuras vietām ir par daudz, bet citviet – pārāk maz. Tad akmeņus novieto uz septiņiem galvenajiem enerģētiskajiem centriem jeb čakrām. Izmantojot katrai čakrai atbilstošas krāsas akmeņus, iespējams ārstēt orgānus, kas atrodas čakras zonā.

Karsto akmeņu masāžas pozitīvais efekts: ļoti atslābinoša, atbrīvo saspringtos muskuļus, novērš sāpes, uzlabo asinsriti, veicina limfas atteci, uzlabo gremošanas sistēmu, uzlabo hormonālo sistēmu, uzlabo ādas elastību, līdzsvaro iekšējo un ārējo enerģiju, palīdz garīgas un fiziskas pārslodzes, bezmiega, spondilozes, skoliozes gadījumā; samazina celulītu.

Jūras viļņošanās imitācija - palsings

Palsings, kas līdz Latvijai atkļuvis no Austrālijas, ir dziedniecības tehnika, kuras laikā skan mūzika un masieris viļņveidīgām kustībām izkustina cilvēka ķermeni, iedarbojoties arī uz prātu. Turklāt līdzi kustas arī pats masieris. Procedūras laikā organismā veidojas viļņveidīgas šķidruma svārstības, kas veicina vielmaiņu. Pastiprināti tiek izvadīti toksīni.

Palsingmasāžas pozitīvais efekts: aktivizē asinsriti, uzlabo limfas cirkulāciju, aktivizē hormonālo sistēmu, atjauno mugurkaula, locītavu, iekšējo orgānu funkcionālo stāvokli, mazina emocionālo saspringumu, atbrīvo no stresa, pēc procedūras iestājas komforta un drošības sajūta.

Čampi – cilvēka enerģētikas jundītāja

Ja problēmas rada kakla un plecu rajons, tad varbūt vajadzētu izmēģināt Indijas ājūrvēdas dziedināšanas sistēmu, piemēram, čampi masāžu, kad tiek masēta plecu josla, rokas, kakls un galva.

Čampi klients ērti sēž uz krēsla, viņam ar ēteriskajām eļļām masē galvas matoto daļu, seju, plecus un rokas. Tiek masēts ne tikai ķermenis, bet ar kustībām spēcīgi iedarbojas arī uz cilvēka enerģētiku; palīdz mainīt pat domāšanu. Proti, masāža iedarbojas uz cēloni, kas izraisījis sāpes un izsaucis saslimšanu, jo agrākā iegūtā negatīvā pieredze, psiholoģiskā trauma ieņem konkrētu vietu cilvēka ķermenī. Ājurvēdas masāžas palīdz mazināt uzkrāto smagumu.

Čampi masāžas pozitīvais efekts: spēcīgi atslābina, noņem sasprindzinājumu, papildina organismu ar jaunām spēka rezervēm, uzlabo asinsriti, limfas darbību, izvada toksīnus, uzlabo redzi, noņem kakla muskuļu saspringumu, uzlabo to darbību, atslābina sejas muskuļus, attīra vidusauss dobumu, mazina deguna dobuma, blakusdobuma sabiezējumus un iekaisumus, mazina un noņem galvas sāpes, uzlabo gremošanas sistēmu un kuņģa - zarnu trakta darbību, noņem fizisko un garīgo nogurumu, atveseļo nervu sistēmu, uzlabo koncentrēšanās spējas, smadzeņu darbību un atmiņu, masāža iedarbojas uz visu ķermeni un visiem orgāniem, attīsta parapsiholoģiskās spējas.

Speciālisti sola, ka:

tumšā laika pavadone – depresija – atkāpsies, ja to pamēģināsiet aizdzīt ar čampi masāžu.

Marma čikitsa, kas attīsta intuīciju

Marma čikitsa – tiek masēti tikai marmas punkti, kurus stimulē gan ar maigu rokas kustību, gan silda ar degošu Tibetas smaržkociņu.

Marmas punkti ir enerģētiskie punkti, kas atbild par noteiktu orgānu darbību cilvēka organismā un ir saistīti ar psiholoģiju. Tāpēc šī masāža iedarbojas gan uz fizisko ķermeni, gan veic spēcīgu enerģētisko iedarbību, kā rezultātā tiek mazināta arī tāda īpašība kā neizlēmība un tiek spēcīgi attīstīta cilvēka intuīcija.

Marma čikitsa masāžas pozitīvais efekts: izteikt domas, uzlabo balss tembru, sabalansē vairogdziedzera funkcijas, uzlabo sirds darbību, līdzsvaro asinsspiedienu, iedarbojas uz kuņģa – zarnu trakta darbību, nomierina nervu sistēmu, atveseļo galvas traumas, iedarbojas uz aknām un liesu, uzlabo un stiprina imūnsistēmu, iedarbojas uz limfas darbību, mazina neizlēmību, šaubas, noņem stresu, nemieru, iedarbojas uz nierēm un virsnierēm, palīdz, ja ir acu slimības, kontrolē elpošanas funkcijas, attīsta intuīciju un parapsiholoģiskās spējas.

*** RB atgādina Pirms izvēlaties kādu no masāžas veidiem, konsultējieties ar ģimenes ārstu vai kādu citu mediķi, lai nenodarītu kaitējumu veselībai.

Dažos gadījumos masāžu veikt nav ieteicams! Piemēram, ja ir onkoloģiska slimība, paaugstināta temperatūra vai "svaigi" apārstēta trauma.

Vēlams noskaidrot, cik bieži drīkst doties uz masāžu. Piemēram, čampi var veikt katru otro dienu vai trīs reizes nedēļā; septiņas līdz desmit reizes. Tad jābūt divu triju mēnešu pārtraukumam.

Punktu masāžu drīkst veikt tikai reizi nedēļā, jo tā ir ļoti enerģētiski spēcīga.

***

Speciālista viedoklis

Nora Kalnmale, Starptautiskā Reiki centra direktore, psiholoģijas zinātņu maģistre, Reiki skolotāja:

Cilvēkam, kurš atnāk uz ājurvēdas masāžām, nav nepieciešamas priekšzināšanas. Ājurvēdas masieris ne tikai masē, bet arī izstāsta visu, kas būtu jāzina par veselīgu dzīvesveidu, pareizu domāšanu un pasaules iekārtojumu. Ājurvēdā uzskata, ka cēlonis visām slimībām ir meklējams enerģētiskajā līmenī, ko veido mūsu domas par dzīvi un attieksme pret lietām.

Naids, aizvainojums, skaudība, nenovīdība, dzīves apnikums un ļaunas domas ir tās, kuras ar laiku cilvēka dzīvi un veselību iegrūž postā.

Ar masāžu vien cilvēku neatgriezīs pie veselības, ja viņš pats neizmainīs attieksmi pret dzīvi.

Ļoti būtisks ir dienas režīms un nakts atpūta; domas un attieksme pret pasauli.

Svarīgs ir uzturs, jo tas veido un baro audus; mūsu fizisko dabu.

Katram obligāti reizi gadā ir jāiziet ājurvēdas masāžu kurss (ieteicams pat četras reizes). Dzīve ir stresa pilna, tas krājas mūsos, līdz sasniedz kritisko robežu un tad pārvēršas par smagu slimību. Tālab jādomā un jārīkojas laikus, lai kādu dienu ārsta kabinetā nesaņemtu nāves spriedumu. Ājurvēdas masāža palīdz atbrīvoties no uzkrātā sasprindzinājuma, pagarina mūžu un aizkavē novecošanos.

Konsultēja Starptautiskā Reiki centra direktore, psiholoģijas zinātņu maģistre, Reiki skolotāja Nora Kalnmale, skaistuma meistardarbnīcas "Tunissa" vadītāja Kristīne Stalidzāne.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu