Zatlers Īrijas latviešiem vēl sajust Latvijas deviņdesmitgades svētku noskaņu (292)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Eiropas Komisijas mājā Īrijā, tiekoties ar latviešu kopienas pārstāvjiem, Valsts prezidents Valdis Zatlers vēlēja viņiem sajust Latvijas deviņdesmitgades svētku noskaņu.

Prezidents Īrijas latviešiem plaši raksturoja gaidāmās valsts 90.gadu svinības un pauda vēlmi, lai arī viņi visi būtu klāt šajos svētkos.

Savukārt Latvijas vēstnieks Īrijā Indulis Ābelis sacīja, ka Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā ir pavērusi mūsu valstij daudzas iespējas, bet tai pašā laikā "mēs esam guvuši arī skrambas".

"Līdz ar iestāšanos Eiropas Savienībā Latvijas iedzīvotājiem tika dota iespēja izvēlēties, kur, ko un par cik strādāt, daudzi izvēli izdarīja par labu Īrijai," teica Ābelis. Vēstnieks uzsvēra, ka Latvija izrāda lielu interesi par tās kopienu Īrijā, un šī interese ir attīstījusies ne tikai no vēlmes veicināt emigrantu atgriešanos dzimtenē, bet arī veidot viņos latvisko apziņu.

Pasākuma laikā Īrijas latviešiem bija iespēja atstāt savu vēlējumu prezidenta līdzatvestajā Lielvārdes vēlējumu jostā, kas vēlāk būs skatāma Rīgas centrā.

Starp atstātajiem vēlējumiem ir teikts: "Es Latvijai novēlu visu to labāko"; "Lai Dievs svētī Latviju" un tamlīdzīgi, taču atrodami arī vēlējumi, kuros teikts: "Novēlu latviešu zemei, tās tautai sirdsgudru prezidentu, jo tikai tādu tautai ir iespējams mīlēt"; "Drošu skatu nākotnē un izaugsmi Latvijai".

Valsts prezidents ar kundzi Lilitu Zatleri visa pasākuma laikā individuāli parunājās ar gandrīz katru no atnākušajiem vairāk nekā 100 Īrijas latviešiem, taču papildus paustajai atzinībai un vēlmei nofotografēties kopā ar prezidentu tika pausta arī kritika.

Komentāri (292)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu