Jančevska: manas dzimtas sievietēm vajag sāli!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

360TV īpašajā interviju ciklā 100 personības līdz Latvijas simtgadei Grēta Gorjučko sarunājās ar talantīgu aktrisi un skaistu sievieti Zani Jančevsku. Abas dāmas centās rast atbildes uz jautājumiem - ko nozīmē dzīve uz skatuves, kādi ir Zanes radošuma meklējumi un kāda ir viņas laimes formula, tāpat gaidāms silto atmiņu stāsts no bērnības un stāsts par papīra klavierēm.

Sarunas laikā taujāta par bērnības atmiņām, Zane Jančevska atklāj, ka mamma gribējusi, lai Zane mācās spēlēt klavieres. Toreizējais Ventspils mūzikas skolas direktors dzīvojis vienā mājā ar Zani un noklausījies, kā viņa sētā dzied citu bērnu priekšā. Pēc tam direktors Zanes vecākiem teicis, ka bērnu vajagot vest uz mūzikas skolu. Zane atceras, ka omīte visu laiku esot dziedājusi, šūdama ar šujmašīnu, un mazā Zane dziesmas iemācījusies un gājusi ārā bērniem dziedāt, jo ne visiem bērniem omītes vai mammas dziedāja dziesmas. Tieši omīte, kā stāsta Zane, arī esot bijusi tā, kas mācījusi nākamo aktrisi spēlēt uz papīra klavierēm, jo īsts instruments arī toreiz maksājis milzu naudu. Omīte, kura nav pazinusi notis, mācījusies kopā ar Zani. Aktrise turpina par klavierēm – kad tās esot nopirktas, instruments vests no Rīgas uz Ventspili un to Zane atceras kā milzīgu notikumu. Tagad šīs klavieres spēlējot aktrises dēls.

Uz Grētas Gorjučko jautājumu, ko aktrise prot darīt ideāli, viņa atbild - ja ir laiks un ir kam gatavot, tad ik pa brīdim to patīkot darīt, un vislabāk padodas salātu gatavošana. Aktrise piebilst, ka viņas ģimenē sievietēm ir vajadzīga sāls, kaut tas varbūt nav veselīgi.

Aktrise atzīst: «Es esmu gan romantiķe, un tieši tāpēc man ir vajadzīga tā sāls!»

Iegriezies 360TV un skaties sarunu ar Zani Jančevsku 12. maijā plkst. 21.00 interviju ciklā 100 personības līdz Latvijas simtgadei!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu