Valsts pārvaldes darbinieki ziedos asins (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien, 15.oktobrī, Ministru kabinetā jau ceturto reizi visas dienas garumā notiks valsts pārvaldes darbinieku asins ziedošanas akcija "Palīdzi palīdzēt!". Pasākumu rīko Valsts kanceleja sadarbībā ar Veselības ministriju un Valsts asinsdonoru centru, TVNET informēja Ministru kabineta Komunikācijas departamentā.

Dalību akcijā pieteicis rekordliels valsts pārvaldes darbinieku skaits – 561 cilvēks no Valsts kancelejas, Ministru prezidenta biroja, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, visām ministrijām un to padotības iestādēm, kā arī no īpašu uzdevumu ministru sekretariātiem. Lai nodrošinātu visu donoru uzņemšanu, atsevišķas ministrijas (Ārlietu, Labklājības, Ekonomikas un Finanšu) Valsts asinsdonoru centrs apmeklēs līdz novembra sākumam.

Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane atzīst, ka ir pārsteigta un gandarīta par milzīgo valsts pārvaldes darbinieku atsaucību. "Pārsteidzošs ir lielais cilvēku skaits – pērn asinsdonoru akcijā pieteica dalību ap 300 cilvēku, tad šogad brīvprātīgo skaits pārsniedzis 550. Esmu lepna, ka Latvijas 90. jubilejas gadā valsts darbinieku sirdis ir atsaucīgas līdzcilvēkiem, un ticu, ka šī atsaucība nemazināsies!"

Akcijas ietvaros pie Ministru kabineta uzplauks arī Siržu dārzs – Rīgas Tehniskās universitātes studentes Elīnas Krastiņas savāktā zīmējumu kolekcija ar dobelnieku, jelgavnieku un arī rīdzinieku zīmētām sirdīm. Siržu dārzs atgādinās, cik svarīgi ir savas asinis nodot kādai citai sirsniņai, kam tās ir ļoti vajadzīgas. Simboliski savus siržu zīmējumus kolekcijai pievienos arī daļa akcijas donoru. Piemēram, Valsts kancelejas direktore G.Veismane, veselības ministrs Ivars Eglītis, satiksmes ministrs Ainārs Šlesers, īpašo uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Oskars Kastēns, Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta vadītājs Juris Jansons, Bērnu un ģimenes lietu ministrijas valsts sekretāre Iveta Zalpētere, kā arī Ministru prezidenta biroja pārstāvji.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu