Dzīvokļi par īpašiem nopelniem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas dome akceptējusi instrukciju par kārtību, kādā pilsētā tiek izskatīti iesniegumi par palīdzības sniegšanu dzīvokļa jautājumu risināšanā personām par sevišķu ieguldījumu valsts vai Rīgas labā.

Šā sasaukuma domes laikā jau vairākkārt izskatīti lēmumprojekti par dzīvojamo telpu piešķiršanu dažādām personām, akcentējot to īpašos nopelnus valsts vai Rīgas popularizēšanā. Parasti šie jautājumi tiek lemti pozitīvi. Arī pēdējā domes sēdē tika izskatīti divi šādi lēmumprojekti – par dzīvokļa piešķiršanu izglītības darbiniecei Tatjanai Lomanei, kā arī Vijai Vētrai, par kuru bija saņemts Teātra darbinieku savienības lūgums –, un abi atbalstīti. "Šā sasaukuma dome nolēma, ka, izskatot jautājumus par palīdzības sniegšanu mājokļa jautājuma risināšanai, tiek vērtēts personas ieguldījums valsts vai Rīgas labā. Instrukcija bija nepieciešama, lai noteiktu vērtēšanas kritērijus. Turpmāk personu ieguldījumu izvērtēs arī atbildīgās nozares komitejas," norādīja domes Komunālo un dzīvokļu jautājumu komitejas priekšsēdētājs Ivars Gaters.

Apstiprinātajā instrukcijā teikts, ka katras personas ieguldījumu vērtēs, ievērojot attiecīgās ministrijas, radošās savienības, profesionālās biedrības, nevalstiskās organizācijas vai iestādes atzinumu. Tiks izvērtēti personas sasniegumi pasaules un Eiropas līmenī izglītībā, zinātnē, medicīnā, pedagoģijā, sportā, mākslā, kultūrā vai citā jomā, ieguldījums nacionālās pretošanās kustībā un valsts neatkarības aizstāvēšanā, kā arī militārie nopelni. Paredzēts ievērot personas profesionālos sasniegumus, par kuriem saņemts valsts vai starptautisks apbalvojums, Rīgas pilsētas vai sabiedrības atzinība. Tāpat tiek solīts ņemt vērā atzinīgi novērtētas personas ilggadējo darbu (vairāk par 30 gadiem). Lemjot par palīdzības sniegšanu dzīvokļa jautājumu risināšanā, tiks vērtēts personas sociālais un materiālais stāvoklis, kā arī dzīves apstākļi.

Pēc domes lēmuma pieņemšanas Komunālā departamenta Dzīvokļu pārvalde piedāvās personai dzīvojamo telpu atbilstoši lēmumam un, saņemot personas piekrišanu, izsniegs rekomendāciju dzīvojamās platības īrēšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu