LU Botāniskajā dārzā sāk ziedēt magnolijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire / LETA

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā sākušas ziedēt magnolijas - to zari ir pilni ar lieliem, pelīšu pelēkiem, pūkainiem pumpuriem, kuriem atveroties, parādās balti ziedi, informēja LU pārstāvji. LU Botāniskajā dārzā ir lielākā magnoliju kolekcija Latvijā - 15 dažādas sugas un šķirnes. Pašlaik sāk ziedēt Āzijas izcelsmes magnolijas.

Magnolijas ir salīdzinoši senas izcelsmes augi, par ko liecina vienkāršā zieda uzbūve. Dabā tās aug Dienvidāzijā un Amerikā, galvenokārt tropos un subtropos. Koki ir ļoti dekoratīvi ar lieliem, izteiksmīgiem ziediem, tāpēc tie ir arī Eiropā, īpaši tās dienvidu un rietumu daļā, kur ir maigs klimats. Latvija ir viens no tālākajiem ziemeļu punktiem, kur iespējams audzēt atsevišķas izturīgākās magnolijas.

Pašlaik, esot vēsam laikam, magnolijas plaukst lēnām un var sagaidīt, ka, sākot no šīs nedēļas nogales, zvaigžņu, Lēbnera un Kobus magnolijas ziemeļu varietāte būs apskatāmas visā krāšņumā, jo koki ir līdz pat 50 gadus veci. Iestājoties siltākam laikam, aprīļa nogalē plauks arī pārējās kolekcijā esošās magnolijas.

No aprīļa līdz septembrim Botāniskais dārzs apmeklētājiem ir atvērts no plkst.9 līdz 19, bet Tropu tauriņu māja no plkst.11 līdz 17. Ieejas maksa Botāniskajā dārzā skolēniem maksā divus eiro, studentiem un pensionāriem - trīs eiro, bet pieaugušajiem - četrus eiro. Bezmaksas ieeja ir pirmsskolas vecuma bērniem, LU studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu